TANDATANDA ATASI FUNGSI SET DARAH BEKU SHAKLEE IBU MENGANDUNG

by - August 21, 2021

 IKHTIAR ELAKKAN DARAH BEKU DALAM DIRI ANDA❤️




ANTARA TANDA TANDA ANDA DARAH BEKUπŸ‘‡


1.Cramp pada kaki


2.Tingling /numbness (kebas)

jika kerap kali berlaku pada salah satu kaki. mohon alert jika anda juga   ada diabetes. TANDA TANDA ATASI FUNGSI SET DARAH BEKU SHAKLEE IBU MENGANDUNG


3. Kulit yang pucat .

pembekuan darah (tersumbat) menganggu perjalanan darah yang normal. menyebabkan kulit menjadi pucat. jika salah satu kaki lebih pucat, sila berjumpa pegawai perubatan. TANDA TANDA ATASI FUNGSI SET DARAH BEKU SHAKLEE IBU MENGANDUNG


4. Kulit terasa panas atau sejuk.

sama seperti keadan kulit pucat, darah beku menganggu perjalanan darah yang normal menyebabkan berlaku variasi suhu pada sesuatu kawasan kulit. TANDA TANDA ATASI FUNGSI SET DARAH BEKU SHAKLEE IBU MENGANDUNG

 

5. Sakit belakang.

boleh menjadi tanda berlaku darah beku dibahagaian pelvik atau interior vena kava ( saraf dibahagian abdomen) . TANDA TANDA ATASI FUNGSI SET DARAH BEKU SHAKLEE IBU MENGANDUNG


6. Peluh berlebihan

tanda-tanda darah beku berlaku di sekitar paru-paru  atau jantung. sila berhubung dengan pegawai perubatan anda dengan segera.TANDA TANDA ATASI FUNGSI SET DARAH BEKU SHAKLEE IBU MENGANDUNG


7. Tak cukup nafas/mengah


☑️Jika anda ada sejarah mengalami darah beku dan menepuh perjalanan yang jauh atau risau akan simptom yg dialami seprti darah beku, TANDA TANDA ATASI FUNGSI SET DARAH BEKU SHAKLEE IBU MENGANDUNG


☑️Mohon berjumpa dengan Doktor dan minta nasihat dan pendapat apa yg harus dilakukan. TANDA TANDA ATASI FUNGSI SET DARAH BEKU SHAKLEE IBU MENGANDUNG

.

.

.

CUBALAH ATASI DARAH BEKU DENGAN MENAMBIL SUPPLEMENTS B-COMPLEX ➕  VITA-LEA ➕ OSTEMATRIX πŸ‘‡


FAKTA MENGENAI B-COMPLEX πŸ‘‡


☑️Vitamin B-complex merupakan vitamin yang diperlukan setiap hari bagi menyokong sistem saraf dan metabolisme yang sihat. TANDA TANDA ATASI FUNGSI SET DARAH BEKU SHAKLEE IBU MENGANDUNG


☑️Vitamin B mempunyai fungsi yang sangat hebat termasuk pengeluaran hormon, pembentukan sel-sel darah merah, penghasilan tenaga untuk sel dan mengekalkan saraf dan kulit yang sihat.TANDA TANDA ATASI FUNGSI SET DARAH BEKU SHAKLEE IBU MENGANDUNG

.

.

PERBEZAAN B-COMPLEX DI PASARAN DENGAN B-COMPLEX SHAKLEEπŸ‘‡


☑️Namun, tidak ramai yang tahu vitamin B complex tersebut tidak merangkumi 8 kumpulan B yg utama yang penting iaitu :

B1 – Thiamin

B2 – Riboflavin

B3 – Niacin

B5 – Panthothenic Acid

B6 – Pyridoxine

B7 – Biotin

B9 – Folic Acid

B12 – Cyanocobalamin


☑️Vitamin B Complex yang dibekalkan percuma dari Klinik Kerajaan hanya merangkumi 3 jenis kumpulan vitamin B iaitu :

B1 – Thiamin,

B2 – Riboflavin &

B3 – Niacin.


☑️Apabila si ibu mengambil vitamin B dari Klinik Kerajaan & Asid Folik, mereka masih kurang B5 – Panthothenic Acid, B6 – Pyridoxin, B7 – Biotin & B12 – Cyanocobalamin.


☑️Bagi ibu hamil pengambilan vitamin B  ini sangat penting terutamanya kepada mereka yg menghidap Diabetes. Hanya 1 tablet sehari diperlukan.TANDA TANDA ATASI FUNGSI SET DARAH BEKU SHAKLEE IBU MENGANDUNG


☑️Pengambilan B Complex boleh diteruskan sehingga selepas bersalin iaitu ketika dalam pantang kerana B-Complex juga bertindak sebagai penenang/anti stress, jadi ibu selepas bersalin boleh mengelak dari terkena penyakit ‘meroyan’. TANDA TANDA ATASI FUNGSI SET DARAH BEKU SHAKLEE IBU MENGANDUNG


☑️Selain itu, bagi ibu menyusukan anak dengan susu badan, si manja juga dapat menikmati khasiat vitamin ini dengan kadar berpatutan seterusnya meningkatkan seri wajah ibu selepas bersalin.TANDA TANDA ATASI FUNGSI SET DARAH BEKU SHAKLEE IBU MENGANDUNG

.

.

APA YANG TERKANDUNG DALAM B-COMPLEX πŸ‘‡


Dari lapan jenis vitamin B ini, vitamin B1, B2, B3, B5, B9, dan B12 boleh membantu mengurangkan gelaja tekanan perasaan. Berikut adalah fungsi setiap jenis vitamin B berikut:


☑️Vitamin B1

πŸ‘‰ Berfungsi untuk menukarkan makanan karbohidrat kepada tenaga

πŸ‘‰ Melegakan simptom kemurungan

πŸ‘‰ Penting untuk kawalan gula darah, ini mempunyai kesan besar pada tahap keresahan

πŸ‘‰ Melancarkan metabolisme

πŸ‘‰ Melancarkan peredaran darah

πŸ‘‰ Mengoptimalkan aktiviti kognitif dan fungsi otak

πŸ‘‰ Mencegah terjadinya kerosakan urat saraf

πŸ‘‰ Memulihkan gangguan saraf TANDA TANDA ATASI FUNGSI SET DARAH BEKU SHAKLEE IBU MENGANDUNG


☑️Vitamin B2

πŸ‘‰ Fungsi untuk menjaga kesihatan kulit dan mata

πŸ‘‰ Membantu mengurangkan gejala tekanan fizikal yang biasanya sakit kepala dan kemurungan

πŸ‘‰ Meningkatkan keupayaan sistem imun untuk menangkis tekanan dan keresahan

πŸ‘‰ Yang diperlukan pada tahap sel untuk menukar glukosa menjadi tenagaTANDA TANDA ATASI FUNGSI SET DARAH BEKU SHAKLEE IBU MENGANDUNG


☑️Vitamin B3

πŸ‘‰ Diperlukan di peringkat sel untuk menukar glukosa menjadi tenaga

πŸ‘‰ Membantu meningkatkan selera makan.

πŸ‘‰ Berfungsi untuk menjaga kesihatan kulit dan memperbaiki sistem pencernaan

πŸ‘‰ Dalam pembinaan neurotransmitter, serotonin, yang membantu kita bertindak balas terhadap keadaan yang tertekan

πŸ‘‰ Membantu menjaga kulit, sistem saraf, dan sistem pencernaan yang sihatTANDA TANDA ATASI FUNGSI SET DARAH BEKU SHAKLEE IBU MENGANDUNG


☑️Vitamin B5

πŸ‘‰ Berguna dalam proses pemecahan lemak dan protein serta karbohidrat menjadi tenaga.

πŸ‘‰ Berfungsi untuk membantu dalam pembentukan sel darah merah dan juga vitamin D

πŸ‘‰ Penting dalam berfungsi dengan sempurna kelenjar adrenal, yang bertanggungjawab untuk penghasilan hormon yang mengawal tekanan

πŸ‘‰ Membantu dalam pengeluaran asetilkolin di otak, neurotransmitter yang menguruskan tumpuan dan tumpuan di otak dan mengurangkan rasa bimbang

πŸ‘‰ Diperlukan di tahap sel untuk menukar glukosa menjadi tenaga

πŸ‘‰ Mempengaruhi pertumbuhan dan perkembangan normalTANDA TANDA ATASI FUNGSI SET DARAH BEKU SHAKLEE IBU MENGANDUNG


☑️Vitamin B9

πŸ‘‰ Fungsi untuk membantu dalam membentuk sel darah merah dan mencegah kecacatan saraf dalam janin

πŸ‘‰ Membantu dalam mengurangkan kesan homocysteine ​​di dalam otak, hasil sampingan dari beberapa proses otak yang mempengaruhi bagaimana seseorang mengendalikan keadaan tekanan (homocysteine, adalah faktor risiko yang diketahui untuk penyakit jantung, strok, kanser, dan penyakit Alzheimer)

πŸ‘‰ Membantu sel-sel dalam badan membuat dan menyelenggara DNA

πŸ‘‰ Penting dalam menghasilkan pengeluaran sel darah merahTANDA TANDA ATASI FUNGSI SET DARAH BEKU SHAKLEE IBU MENGANDUNG


☑️Vitamin B12

πŸ‘‰ Fungsi untuk melindungi sel saraf

πŸ‘‰ Membantu dalam pembentukan sel darah merah

πŸ‘‰ Memainkan peranan yang penting untuk memastikan kesihatan saraf berfungsi

πŸ‘‰ Kekurangan Vitamin B12 juga boleh menyebabkan kerengsaan, kekeliruan, kebimbangan dan tekanan, jadi perlu amalkan vitamin B 12 untuk mengatasinya

πŸ‘‰ Vitamin B12 diperlukan untuk fungsi mental yang biasa, dan tahap rendah dapat meniru kepincangan

πŸ‘‰ Memainkan peranan dalam pertumbuhan dan perkembangan badan

πŸ‘‰ Juga mempunyai bahagian dalam menghasilkan sel darah, dan bagaimana tubuh menggunakan asid folik dan karbohidrat

πŸ‘‰ Mencegah kerosakan urat saraf

πŸ‘‰ Membantu pembentukan sel darah merah

πŸ‘‰ Melancarkan metabolisme sistem tubuh

πŸ‘‰ Mengubah karbohidrat, protein dan lemak kepada tenaga

πŸ‘‰ Berfungsi untuk menukarkan makanan karbohidrat kepada tenaga

πŸ‘‰ Melegakan simptom kemurungan

πŸ‘‰ Penting untuk kawalan gula darah, ini mempunyai kesan besar pada tahap keresahan

πŸ‘‰ Melancarkan metabolisme

πŸ‘‰ Melancarkan peredaran darah

πŸ‘‰ Mengoptimalkan aktiviti kognitif dan fungsi otak

πŸ‘‰ Mencegah terjadinya kerosakan urat saraf

πŸ‘‰ Memulihkan gangguan saraf TANDA TANDA ATASI FUNGSI SET DARAH BEKU SHAKLEE IBU MENGANDUNG


☑️Vitamin B2

πŸ‘‰ Fungsi untuk menjaga kesihatan kulit dan mata

πŸ‘‰ Membantu mengurangkan gejala tekanan fizikal yang biasanya sakit kepala dan kemurungan

πŸ‘‰ Meningkatkan keupayaan sistem imun untuk menangkis tekanan dan keresahan

πŸ‘‰ Yang diperlukan pada tahap sel untuk menukar glukosa menjadi tenagaTANDA TANDA ATASI FUNGSI SET DARAH BEKU SHAKLEE IBU MENGANDUNG


☑️Vitamin B3

πŸ‘‰ Diperlukan di peringkat sel untuk menukar glukosa menjadi tenaga

πŸ‘‰ Membantu meningkatkan selera makan.

πŸ‘‰ Berfungsi untuk menjaga kesihatan kulit dan memperbaiki sistem pencernaan

πŸ‘‰ Dalam pembinaan neurotransmitter, serotonin, yang membantu kita bertindak balas terhadap keadaan yang tertekan

πŸ‘‰ Membantu menjaga kulit, sistem saraf, dan sistem pencernaan yang sihatTANDA TANDA ATASI FUNGSI SET DARAH BEKU SHAKLEE IBU MENGANDUNG


☑️Vitamin B5

πŸ‘‰ Berguna dalam proses pemecahan lemak dan protein serta karbohidrat menjadi tenaga.

πŸ‘‰ Berfungsi untuk membantu dalam pembentukan sel darah merah dan juga vitamin D

πŸ‘‰ Penting dalam berfungsi dengan sempurna kelenjar adrenal, yang bertanggungjawab untuk penghasilan hormon yang mengawal tekanan

πŸ‘‰ Membantu dalam pengeluaran asetilkolin di otak, neurotransmitter yang menguruskan tumpuan dan tumpuan di otak dan mengurangkan rasa bimbang

πŸ‘‰ Diperlukan di tahap sel untuk menukar glukosa menjadi tenaga

πŸ‘‰ Mempengaruhi pertumbuhan dan perkembangan normalTANDA TANDA ATASI FUNGSI SET DARAH BEKU SHAKLEE IBU MENGANDUNG


☑️Vitamin B9

πŸ‘‰ Fungsi untuk membantu dalam membentuk sel darah merah dan mencegah kecacatan saraf dalam janin

πŸ‘‰ Membantu dalam mengurangkan kesan homocysteine ​​di dalam otak, hasil sampingan dari beberapa proses otak yang mempengaruhi bagaimana seseorang mengendalikan keadaan tekanan (homocysteine, adalah faktor risiko yang diketahui untuk penyakit jantung, strok, kanser, dan penyakit Alzheimer)

πŸ‘‰ Membantu sel-sel dalam badan membuat dan menyelenggara DNA

πŸ‘‰ Penting dalam menghasilkan pengeluaran sel darah merahTANDA TANDA ATASI FUNGSI SET DARAH BEKU SHAKLEE IBU MENGANDUNG


☑️Vitamin B12

πŸ‘‰ Fungsi untuk melindungi sel saraf

πŸ‘‰ Membantu dalam pembentukan sel darah merah

πŸ‘‰ Memainkan peranan yang penting untuk memastikan kesihatan saraf berfungsi

πŸ‘‰ Kekurangan Vitamin B12 juga boleh menyebabkan kerengsaan, kekeliruan, kebimbangan dan tekanan, jadi perlu amalkan vitamin B 12 untuk mengatasinya

πŸ‘‰ Vitamin B12 diperlukan untuk fungsi mental yang biasa, dan tahap rendah dapat meniru kepincangan

πŸ‘‰ Memainkan peranan dalam pertumbuhan dan perkembangan badan

πŸ‘‰ Juga mempunyai bahagian dalam menghasilkan sel darah, dan bagaimana tubuh menggunakan asid folik dan karbohidrat

πŸ‘‰ Mencegah kerosakan urat saraf

πŸ‘‰ Membantu pembentukan sel darah merah

πŸ‘‰ Melancarkan metabolisme sistem tubuh

πŸ‘‰ Mengubah karbohidrat, protein dan lemak kepada tenaga

.

.

.

APA ITU VITA LEA SHAKLEE❤️


Satu jenis supplement MULTIVITAMIN yang lengkap dengan 28 jenis vitamin dan mineral yang diperlukan oleh orang dewasa.

.

.

APAKAH VITAMIN YANG ADA DI DALAM VITALEA SHAKLEEπŸ‘‡


☑️         Vita A - Kesihatan mata, kulit, anti-oksida, melawan kanser, cegah rabun malam, bantu tumbesaran, kuatkan kerangka tulang, gusi, gigi, system respiratori, sistem imun dan rambut yang sihat.


☑️         Vita D – Perkasa kepadatan tulang, mencegah penyakit tulang lembut, osteoporosis dan psoriasis.


☑️         Vita E – Anti-oksida, kepejalan kulit, kulit berseri, melancar sirkulasi darah, mencegah darah beku, sakit jantung, katarak, atritis, baik untuk sistem produktif lelaki, mengurangkan kesan parut.


☑️         Vita C – Anti-oksida, melawan kanser, merangsang formasi kolagen, meningkatkan daya tahanan penyakit, percepat sembuh luka, mencegah selsema, gusi berdarah, darah beku, hidung berdarah.


☑️         Asid Folik – Kesihatan fetus, merangsang pengeluaran susu badan, kesihatan sel darah merah, kurangkan risiko sakit jantung dan kanser serviks, anemia, osteoporosis, tekanan, ulsert mulut, kesihatan kulit.


☑️         Vita B1 – Menukarkan makanan kepada tenaga, perkasa memori, kecerdasan mental, membina dan meransang peredaran darah, bantu tumbesaran, masalah keresahan, mabuk laut/darat, mengurangkan petanda herpes zoster.


☑️         Vita B2 – Tukarkan makanan kepada tenaga, anemia, keletihan mata, katarak, jangkitan lidah dan mulut, kekejangan.


☑️         Vita B3 – Tukar makanan kepada tenaga, menghasilkan hormone, meransang peredaran darah, lower blood ripid, merawat kepeningan, cirit-birit, migraine, ulser, nafas berbau, baik untuk perut dan usus.


☑️         Vita B6 – Metabolisma protin, baiki otot, senggugut, penenang, tenaga, elakkan muntah-muntah, bibir kering, glossitis, dermatitis, kekajangan, kebas, anemia.


☑️           Vitalea dalam Set Rambut Shaklee - 

Biasanya ia didatangkan dalam bentuk SET untuk kesan yang lebih maksimum. 


☑️         Vita B12 – Membantu tumbesaran fetus dan kanak-kanak, bantu selera makan, tindak balas saraf, baik untuk kecerdasan otak, kekuatan fizikal, memori, focus, keupayaan seksual dan mengelakkan anemia, keletihan, keresahan, diabetis, rabun.


☑️         Biotin – Bantu B-kompleks berfungsi lebih efektif, cegah rabun, rambut beruban dan gugur, diabetis, sakit otot, eczema dan keradangan kulit.


☑️         Vita B5 – Meredakan tekanan, kesan penenang, melawan alahan, sembelit, keletihan, atritis, meredakan kesan sampingan akibat antibiotic, mencegah jangkitan, percepat sembuhan luka.


☑️         Kalsium – Perkasakan tulang dan gigi, darah beku, kebas, kejang, rasa sakit, insomnia, mengekalkan kadar degupan jantung normal, mencegah osteoporosis / penyakit tulang lembut.


☑️         Fosforus – Meningkatkan kepadatan tulang, diabetis, batu karang, mencegah pereputan tulang, membantu ligament / otot dan meredakan kesakitan akibat atritis, anoreksia.


☑️         Iodin – Baik untuk tirod, membantu tumbesaran fetus, tingkatkan kadar IQ kanak-kanak, membina ligament/otot dan kesinambungan tisu-tisu, kekuatan fizikal, mengawal berat badan.


☑️         Zat Besi – Membentuk hemaglobin, redakan kesakitan akibat PMS (senggugut), membantu tumbesaran, melawan penyakit, mengelakkan keletihan, anemia.


☑️        Magnesium – Kesihatan tulang, gigi, merehatkan otot dan sistem saraf, sifat penenang semulajadi, mencegah tekanan, diabetis, sakit jantung, batu karang, sakit buah pinggang, hati dan masalah penghadalaman.


☑️         Copper – Membantu menukarkan zat besi kepada haemoglobin, kesihatan rambut, edema, penyakit berkaitan tulang, masalah kebangkakan.


☑️         Zink – Perkasa sistem imun, percepat sembuhan luka, keupayaan seksual lelaki, mencegah masalah prostat, baik untuk deria rasa dan bau, ketajaman minda

.

.

KELEBIHAN MULTIVITAMIN VITALEA SHAKLEE BERBANDING JENAMA LAINπŸ‘‡


1. Vita-lea merupakan vitamin pertama yang dicipta didunia pada tahun 1915. Nama asalnya ialah Vitalize-Mineral. Ia dicipta oleh pengasas Shaklee iaitu Dr Forrest C. Shaklee. Perkataan vita-min pun singkatan dari Vitalize-Mineral. Ha, so perkataan vitamin yang kita hari ni tu asalnya dari Shaklee ya.TANDA TANDA ATASI FUNGSI SET DARAH BEKU SHAKLEE IBU MENGANDUNG


2. Setiap tablet mengandungi 28 nutrisi lengkap diekstrak dari buah-buahan dan sayur-sayuran, bukan daripada bahan sintetik ya.TANDA TANDA ATASI FUNGSI SET DARAH BEKU SHAKLEE IBU MENGANDUNG


3. Dua tablet ‪Vita-lea bersamaan dengan 40 jenis lauk. Tapi tak bermakna after amik Vita-lea tak perlu makan dah. Makan jer makan biasa ya.

TANDA TANDA ATASI FUNGSI SET DARAH BEKU SHAKLEE IBU MENGANDUNG

4. Tablet multivitamin Vitalea paling pantas larut dalam air dan tubuh manusia.TANDA TANDA ATASI FUNGSI SET DARAH BEKU SHAKLEE IBU MENGANDUNG

Mineral didalamnya mudah berintegrasi dengan protein untuk penyerapan pantas oleh usus kecil. Kalau tak percaya boleh try rendam Vitalea and satu lagi rendam mana-mana supplement lain. Perhatikan mana yang aka habil terurai and ambil masa berapa lama. Aisyah dah pernah buat and memang cepat sangat Vitalea larut.

TANDA TANDA ATASI FUNGSI SET DARAH BEKU SHAKLEE IBU MENGANDUNG

5. Pengambilan Vitalea Shaklee secara berterusan selama setahun mampu mengurangkan risiko jatuh sakit sebanyak 65%. So, rajinkan diri ambil supplement sebab ia adalah salah satu usaha kita jaga kesihatan.

TANDA TANDA ATASI FUNGSI SET DARAH BEKU SHAKLEE IBU MENGANDUNG

6. Vita-lea merupakan salah satu rahsia Tun Mahathir kekal sihat di usia emas. Pemimpin yang disegani kawan dan lawan, lantang bersuara diperingkat antarabangsa rupa-rupanya pengguna product‪ Shaklee. Beliau mengamalkan sebiji Vitalea setiap hari sejak muda.

TANDA TANDA ATASI FUNGSI SET DARAH BEKU SHAKLEE IBU MENGANDUNG

7. Vita-lea Shaklee ada iron element. So ia sangat disyorkan buat ibu hamil yang anemia dan mereka yang mengalami luka pendarahan yang besar. Sebab tu penutup Vitalea berbeza dari penutup botol Shaklee yang lain, ia lebih kedap kerana unsur iron @ zat besi mudah teroksida.

TANDA TANDA ATASI FUNGSI SET DARAH BEKU SHAKLEE IBU MENGANDUNG

8. Vitalea Shaklee telah dipilih oleh Center For Science di Amerika Syarikat sebagai THE BEST MULTI-VITAMIN didalam Public Interest pada tahun 2000.

TANDA TANDA ATASI FUNGSI SET DARAH BEKU SHAKLEE IBU MENGANDUNG

9. Biasanya orang yang malas-malas nak makan vitamin banyak-banyak akan mengambil Vita-lea, kerana dah complete semua ada.

TANDA TANDA ATASI FUNGSI SET DARAH BEKU SHAKLEE IBU MENGANDUNG

10. Vita-lea Shaklee juga ada pottasium. Kekurangan pottasium dalam badan akan membuat kita sering rasa dan suka nak mengunyah makanan ringan (food craving). So ia sangat membantu orang-orang yang nak diet untuk elakkan food craving.

.

.

FUNGSI DAN MANFAAT VITA-LEA IRON FORMULA SHAKLEEπŸ‘‡


Jika diambil setiap hari, Vita-Lea Iron Formula Shaklee boleh:

TANDA TANDA ATASI FUNGSI SET DARAH BEKU SHAKLEE IBU MENGANDUNG

1. Membantu dalam mengekalkan kesihatan yang baik.

2. Membekalkan 19 vitamin dan mineral perlu.

3. Sumber kalsium pembina tulang.

4. Bekalan harian untuk vitamin B.

5. Mengandungi beta karotena yang membantu

dalam mengekalkan pertumbuhan,penglihatan dan

pembinaan tisu.

6. Mengandungi kalsium, fosforus dengan vitamin C  dan D untuk kesihatan tulang dan gigi.

7. Menyokong jangka hayat hati, usus dan kesihatan mata.

8. Biotin dan asid pantotenik membantu untuk memetabolismekan lemak dan karbohidrat dalam tubuh.

9. Vitamin B12 membantu dalam pembentukan sel-sel darah merah.

10. Meningkatkan kecerdasan mental dan ketahanan

dari jangkitan.

11. Meningkatkan kekuatan tulang dan sistem imunisasi badan.

12. Membantu fungsi normal penghadaman dan selera makan.

13. Penting untuk pertumbuhan sel dan pembiakan.

14. Memberikan perlindungan kepada badan bagi

menentang kerosakan akibat serangan radikal bebas.

15. Membekalkan nutrisi yang diperlukan oleh badan yang tidak dapat dipenuhi dari pemakanan seharian.

16. Meningkatkan kesihatan dan fungsi badan secara menyeluruh.

17. Melindungi kesihatan jantung, otot dan fungsi saraf.

18. Meningkatkan kesihatan paru-paru, kolon dan prostat.

19. Menyokong pembinaan tulang yang kuat dan kesihatan tulang.

20. Membekalkan makanan kepada sel badan untuk tubuh yang lebih sihat dan bertenaga.

21. Mengekalkan tekanan darah yang normal dan rentak jantung yang normal.

22. Mencegah penyakit beguk (tirod).

23. Meningkatkan penghasilan sel darah merah untuk mengelakkan anemia atau merawat anemia (amat diperlukan oleh ibu hamil, ibu dalam pantang dan ibu yang menyusukan anak).

24. Membantu memulihkan selera makan dan melancarkan proses pencernaan.

25. Membantu meningkatkan kecerdasan minda.

26. Membantu seimbangkan hormon dan bahan kimia dalam badan.

27. Membantu penyerapan zat dari makanan.

.

.

SIAPA MEMERLUKAN MULTIVITAMIN VITALEA IRON FORMULAπŸ‘‡


☑️Individu dewasa yang mementingkan kesihatan dan kecergasan tubuh jangka panjang

☑️Individu yang tidak lengkap diet hariannya

☑️Individu yang ingin meningkatkan sistem imun

☑️Remaja yang sedang membesar

☑️Wanita yang mementingkan kesejahteraan kesihatan mereka

☑️Semua lelaki

☑️Wanita yang menopous

☑️Wanita yang sedang hamil

☑️Wanita yang ada masalah kesihatan tertentu

☑️Wanita yang baru bersalin

☑️Yang memliki tanda tanda / simptom simptom Darah Beku

.

.

.


APAKAH MANFAAT OSTEMATRIX PADA ORANG DEWASA πŸ‘‡


☑️Menguatkan tulang - Menghalang osteoporosis, menguatkan kuku, gigi, sistem saraf. Ia juga merawat tulang retak, osteomalacia ( ricket dewasa ), eczema, kekejangan, gusi berdarah dan merangsang darah untuk memekat

TANDA TANDA ATASI FUNGSI SET DARAH BEKU SHAKLEE IBU MENGANDUNG

☑️Memperbaiki kekejangan dan kebas kebas - Pengambilan 600mg kalsium sebelum tidur akan memperbaiki kebas kebas, kekejangan, sakit sendi dan artritis.

TANDA TANDA ATASI FUNGSI SET DARAH BEKU SHAKLEE IBU MENGANDUNG

☑️ Meringankan stress - Ianya mengimbangi tekanan darah; memelihara denyutan jantung, impuls saraf, penenang saraf - malah menggalakkan tidur selesa, memperbaiki jantung berdebar, gementar, mimpi buruk dan stres. Juga memperbaiki depresi, mood swing, sakit kepala dan pitam

TANDA TANDA ATASI FUNGSI SET DARAH BEKU SHAKLEE IBU MENGANDUNG

☑️Memperbaiki masalah haid - Kajian menunjukkan dengan pengambilan 1000gm kalsium dan magnesium serentak meringankan sakit waktu haid dan membantu membuang air kecil

TANDA TANDA ATASI FUNGSI SET DARAH BEKU SHAKLEE IBU MENGANDUNG

☑️Memperbaiki hiperaktiviti perut dan sakit gastrik

TANDA TANDA ATASI FUNGSI SET DARAH BEKU SHAKLEE IBU MENGANDUNG

☑️Vitamin D - Didapati mampu merawat penyakit rickets. Ia meningkatkan penyerapan kalsium dan fosforus untuk untuk meningkatkan ketumpatan tulang, menguatkan kerangka, memperbaiki periodontal. Vegetarian, yang kurang terdedah pada matahari, individu melebihi 55 tahun, wanita hamil dan kanak kanak perlu mengambil vitamin D.

.

.

SIAPA YANG PERLUKAN OSTEMATRIX πŸ‘‡


1. Ibu yang mengandung, ibu yang menyusukan anaknya dan wanita yang pernah melahirkan anak.

TANDA TANDA ATASI FUNGSI SET DARAH BEKU SHAKLEE IBU MENGANDUNG

2. Mereka yang mempunyai masalah alergi pengambilan bahan-bahan tenusu seperti susu.

TANDA TANDA ATASI FUNGSI SET DARAH BEKU SHAKLEE IBU MENGANDUNG

3. Mereka yang selalu mengalami sakit-sakit kaki, sakit-sakit sendi, sakit di bahagian tulang belakang, sejuk-sejuk badan, rasa bisa di tapak kaki, kebas atau terasa seperti kaki dicucuk2 dengan jarum.

TANDA TANDA ATASI FUNGSI SET DARAH BEKU SHAKLEE IBU MENGANDUNG

4. Mereka yang mudah keletihan dan tidur yang kurang membuatkan golongan ini mudah letih dan sukar untuk bangun tidur.

TANDA TANDA ATASI FUNGSI SET DARAH BEKU SHAKLEE IBU MENGANDUNG

5. Sakit kepala yang teruk dan berhari-hari.

TANDA TANDA ATASI FUNGSI SET DARAH BEKU SHAKLEE IBU MENGANDUNG

6. Mereka yang sedang menjalani fisioterapi.

TANDA TANDA ATASI FUNGSI SET DARAH BEKU SHAKLEE IBU MENGANDUNG

7. Mereka yang mempunyai masalah pecah-pecah di telapak kaki dan rekahan di tumit kaki.

TANDA TANDA ATASI FUNGSI SET DARAH BEKU SHAKLEE IBU MENGANDUNG

8. Mereka yang mengalami PMS yang sangat teruk sehingga terpaksa mengambil pil penahan sakit setiap kali datang bulan.

TANDA TANDA ATASI FUNGSI SET DARAH BEKU SHAKLEE IBU MENGANDUNG

9. Mereka yang mempunyai masalah kesihatan yang berkaitan dengan darah.

TANDA TANDA ATASI FUNGSI SET DARAH BEKU SHAKLEE IBU MENGANDUNG

10.Mereka yang mengalami masalah sembelit, 

.

.

.

CADANGAN PENGAMBILAN B-COMPLEXπŸ‘‡


☑️BComplex - 1 biji after meal (After breakfast / lunch sbb vitamin ni memberi tenaga). 

TANDA TANDA ATASI FUNGSI SET DARAH BEKU SHAKLEE IBU MENGANDUNG

☑️Kalau tgh under lots of stress, boleh makan 2 biji. 1 biji pagi & 1 biji tghari. 

TANDA TANDA ATASI FUNGSI SET DARAH BEKU SHAKLEE IBU MENGANDUNG

☑️Maximum pengambilan 4 biji sehari. 

TANDA TANDA ATASI FUNGSI SET DARAH BEKU SHAKLEE IBU MENGANDUNG

☑️Kanak-kanak umur 9 tahun ke atas dah boleh ambil BComplex 1 biji sehari sahaja sebab pelajar sangat-sangat memerlukan BCompleks ni.

.

.

CADANGAN PENGAMBILAN VITA-LEA SHAKLEEπŸ‘‡


☑️Vitalea - 1 biji after meal. 

TANDA TANDA ATASI FUNGSI SET DARAH BEKU SHAKLEE IBU MENGANDUNG

☑️Boleh ambil 2 biji untuk org yg ade masalah HB rendah, atau kurang darah. 

TANDA TANDA ATASI FUNGSI SET DARAH BEKU SHAKLEE IBU MENGANDUNG

☑️Tak boleh ambil bersama Vitamin E, GLA, susu/Ostematrix/kalsium pada masa yang sama kerana akan menghalang penyerapan iron.

.

.

CADANGAN PENGAMBILAN OSTEMATRIX SHAKLEE πŸ‘‡


☑️Ostematrix - 2-4 biji sebelum tidur malam.

TANDA TANDA ATASI FUNGSI SET DARAH BEKU SHAKLEE IBU MENGANDUNG

☑️Ini kerana masa tidur adalah masa paling lama kalsium boleh ada dlm badan. 

TANDA TANDA ATASI FUNGSI SET DARAH BEKU SHAKLEE IBU MENGANDUNG

☑️Biasanya, 2 biji sehari dah mencukupi. 

TANDA TANDA ATASI FUNGSI SET DARAH BEKU SHAKLEE IBU MENGANDUNG

☑️Tapi kalau orang yang langsung tak minum susu, boleh ambil 4 biji. 

TANDA TANDA ATASI FUNGSI SET DARAH BEKU SHAKLEE IBU MENGANDUNG

☑️Bagi yang ada sakit pinggang / belakang yang teruk boleh juga ambil 4 biji untuk hilangkan kesakitan tu.

.

.

 

JOM GRABπŸ‘‡

https://linktr.ee/PuteriSuhaila


Whatsapp Puteri sekarang πŸ”₯

https://wa.me/60196728297?text=setdarahbeku

You May Also Like

0 Comments


Bismillahirrahmanirrahim….. “Ya Allah, sesungguhnya waktu Dhuha itu waktu DhuhaMu, kecantikannya adalah kecantikanMu, keindahan itu keindahanMu, kekuatan itu kekuatanMu, kekuasaan itu kekuasaanMu dan perlindungan itu perlindunganMu. Ya Allah, jika rezekiku masih di langit, turunkanlah, dan jika di dalam bumi, keluarkanlah, jika sukar, permudahkanlah, jika haram, sucikanlah dan jika jauh, dekatkanlah. Berkat waktu dhuhaMu, kecantikanMu. keindahanMu, kekuatanMu, kekuasaanMu, limpahkan kepadaku segala yang Engkau telah limpahkan kepada hamba-hambaMu yang soleh.Amin Ya Rabbal Alamin..

* Penafian: "Segala testimoni, penulisan dan perkongsian yang dikongsi dilaman ini, bukanlah preskipsi rawatan. Ia adalah berdasarkan pengalaman peribadi dan perkongsian maklumat dari artikel-artikel serta rakan-rakan bagi tujuan perkongsian manfaat. Jika anda mengalami sebarang masalah kesihatan atau sebarang penyakit, anda digalakkan mendapat nasihat dari doktor dan pakar kesihatan untuk mendapatkan rawatan susulan.” Kesan pengambilan adalah berbeza pada setiap individu. Suplemen Shaklee ini adalah salah satu medium/alternatif untuk membantu anda, bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.