SMOOTHIES SAYUR DAN BUAH UNTUK ANAK ANAK YANG MEMILIH MAKAN

by - October 03, 2021



PUTERI SUHAILA : SMOOTHIES SAYUR DAN BUAH UNTUK ANAK ANAK YANG MEMILIH MAKAN



Solusi untuk galakkan anak-anak atau ahli keluarga makan sayur banyak demi kesihatan


 ðŸ‘‰ Cuba ajar mereka minum green smoothie


Resepi Green Smoothie Berkhasiat untuk Boost Immune Anak-anak

... 


Anak tak makan sayur pun mesti suka❤️


Green smoothie ni sesuai sangat untuk ahli keluarga yang kurang amalkan pemakanan sihat dan baru mula nak berjinak jinak belajar pemakanan sihat


Untuk galakkan anak-anak makan sayur, ulam dan buah lebih dari setengah mangkuk pun sangatlah payah kan


Dengan buat green smoothie, insyaAllah tubuh anak-anak akan dipenuhi khasiat sayur-sayuran dan buah-buahan yang anak tak gemar


Saya sangat percaya kepada kebaikan buah pisang, buah avocado, buah baobab, flaxseed untuk manfaat fiber, antioksidan, micronutrients, vitamin A, B, C dan omega 3 yang tinggi


Bahan-bahan di atas ni kalau bergabung dengan sayuran hijau yang sedap macam baby spinach dan salad fresh yang dibasuh bersih dengan soda bikarbonat memang rasa lemak


Minum pulak sejuk-sejuk


Anak-anak saya berebut minum


Time tu memang macam nak percaya tak percaya anak kita sedang telan berduyun duyun khasiat dari sayuran hijau dan buah avocado yang susah budak nak telan tu 


PUTERI SUHAILA : SMOOTHIES SAYUR DAN BUAH UNTUK ANAK ANAK YANG MEMILIH MAKAN





.

BAHAN-BAHAN


1 genggam baby spinach

1 genggam salad

1 sudu besar organic flaxseed meals

1 sudu besar organic baobab powder

1 cawan air tapis

2/3 biji pisang

1/2 biji buah avocado 


Blend semua bahan-bahan di atas hingga halus.


Saya guna TM6, 21 second, speed 8


Lepas siap, sedia diminum. Elok minum pagi hari, kalau petang ni selalunya anak tak tertarik dah nak minum sebab dia kenyang benda lain


Pagi-pagi sebelum suap makanan lain bagi green smoothie dulu mesti dorang nak sebab lapar lepas bangun pagi


Minum green smoothie ni nak bagi anak anak suka memang kena masukkan dalam gelas dan botol cantik, siap ada straw comel-comel





PUTERI SUHAILA : SMOOTHIES SAYUR DAN BUAH UNTUK ANAK ANAK YANG MEMILIH MAKAN



Dorang boleh curious dan sangat nak cuba pekebenda lah rasa air hijo ni


Anak sulung saya siap suka aiskrim green smoothie, setiap minggu mesti request



Jom Dapatkan Any Produk Shaklee sekarang! 


Untuk makluman,  dapatkan lebih penjimatan hampir 20% dari harga pasaran, daftarlah sebagai ahli sekarang juga! 

Klik di sini untuk cara menjadi ahli Shaklee.

Klik di sini untuk cara menjadi ahli Shaklee.

Klik di sini untuk cara menjadi ahli Shaklee.



* Produk-produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

Ini adalah iklan produk suplemen.



Untuk keterangan lanjut, boleh hubungi put di +60196728297 



klik untuk order


 



---------------------------------------------------------------


YOU HAVE TWO HANDS, 

ONE FOR HELPING YOU, 

OTHER ONE FOR HELPING OTHERS

Your Most Wanted SID -Puteri Suhaila -

ID NO. - 1448893 

untuk order dan pertanyaan,

sila Follow saya di FB saya, Puteri Suhaila 

atau follow FB Page saya, Jutawan Shaklee 

atau follow IG saya, 

Puteri Suhaila_shakleebatupahat

atau email di puterinursuhailaabrahman@gmail.com

atau sms (wa) +6019-6728297 




You May Also Like

0 Comments


Bismillahirrahmanirrahim….. “Ya Allah, sesungguhnya waktu Dhuha itu waktu DhuhaMu, kecantikannya adalah kecantikanMu, keindahan itu keindahanMu, kekuatan itu kekuatanMu, kekuasaan itu kekuasaanMu dan perlindungan itu perlindunganMu. Ya Allah, jika rezekiku masih di langit, turunkanlah, dan jika di dalam bumi, keluarkanlah, jika sukar, permudahkanlah, jika haram, sucikanlah dan jika jauh, dekatkanlah. Berkat waktu dhuhaMu, kecantikanMu. keindahanMu, kekuatanMu, kekuasaanMu, limpahkan kepadaku segala yang Engkau telah limpahkan kepada hamba-hambaMu yang soleh.Amin Ya Rabbal Alamin..

* Penafian: "Segala testimoni, penulisan dan perkongsian yang dikongsi dilaman ini, bukanlah preskipsi rawatan. Ia adalah berdasarkan pengalaman peribadi dan perkongsian maklumat dari artikel-artikel serta rakan-rakan bagi tujuan perkongsian manfaat. Jika anda mengalami sebarang masalah kesihatan atau sebarang penyakit, anda digalakkan mendapat nasihat dari doktor dan pakar kesihatan untuk mendapatkan rawatan susulan.” Kesan pengambilan adalah berbeza pada setiap individu. Suplemen Shaklee ini adalah salah satu medium/alternatif untuk membantu anda, bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.