KEBAIKAN ESP SHAKLEE UNTUK KULIT, IBU MENGANDUNG|PUTERI SUHAILA

by - July 01, 2021

Esp a.k.a Mixed Soy Protein Isolate Powder with Vanilla Flavour

ESP Shaklee adalah ringkasan untuk Energizing Soy Protein atau dikenali juga sebagai Soy Protein Isolate Powder


ESP adalah salah satu produk Shaklee yang popular dan mempunyai permintaan yang tinggi di pasaran.

Shaklee merupakan syarikat pertama yang telah mencipta makanan tambahan protin (protein) berasaskan kacang soya.


Apa keunikan ESP Shaklee berbanding produk lain?

Keunikan ESP Shaklee adalah ciri-ciri kacang soya yang digunakan.

Apa beza kacang soya yang terdapat dalam produk Shaklee berbanding kacang soya produk-produk lain?

Kacang Soya yang digunakan oleh Shaklee hanya mengandungi “non-GMO” iaitu non Genetically Modified Organism yang mana ia diproses dalam kadar suhu yang rendah. Maksudnya, ia tidak diubahsuai genetiknya daripada proses penanaman sehinggalah penghasilannya.

Setiap satu canister/ satu tong Energizing Soy Protein atau 850 gram dihasilkan daripada 30kg kacang soya. Kandungan kacang soya yang tinggi ini memberikan sumber tenaga segera dan boleh bertahan lama.


Apa kandungan dalam ESP?

Kandungan ESP atau Energizing Soy Protein dari Shaklee ini merupakan satu-satunya produk dalam pasaran yang menjamin penyediaan 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia.

ESP juga diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral.
Fakta Pemakanan atau Nutritional Facts Esp Shaklee 
Dan 
Kandungan atau Ingredients Eso Shaklee 
ada di paparkan di belakang tong EspKelebihan produk Energizing Soy Protein kepada manusia

Fungsi atau Manfaat ESP

Terdapat banyak manfaat yang boleh diperolehi melalui makanan tambahan Energizing Soy Protein ini. Antaranya adalah:


1. Fungsi dan Kebaikan Esp Shaklee untuk kulit Awet Muda : Asid Amino penting untuk membina otot,kuku, rambut, darah, organ, kulit, kelenjar dan sebagainya. Pengambilan yang kerap mampu memelihara fungsi tubuh badan kita dan mampu mengekalkan awet muda.


Esp untuk awet muda dan minum Esp untuk kulit cantik. 
Anda dah cuba Esp? 


Apa itu asid amino? Asid amino adalah molekul asas untuk protin. Protin terdiri daripada lebih 20 jenis asid amino yang setiap satunya akan menghasilkan jenis protin yang berbeza mengikut keperluan protin dan enzim yang diperlukan oleh tubuh badan manusia. 

Asid amino tak perlu adalah asid amino tertentu yang dihasilkan sendiri oleh tubuh badan manusia. Asid Amino perlu pula adalah asid amino yang tidak boleh dihasilkan oleh manusia dan harus diperolehi dari sumber pemakanan seperti produk Shaklee ESP.

Baik untuk yang ada Alahan kepada protein haiwan seperti daging, ayam digalakkan ambil esp shaklee. (Rujuk: Soy Protein Isolate) 


Fungsi dan Kebaikan Esp Shaklee untuk Kulit yang ada alahan sangat digalakkan ambil terutamanya ibu mengandung yang ada alahan muntah muntah 1st to 3rd trimester sangat digalakkan sebagai salah satu sumber tenaga. 


2. Fungsi dan Kebaikan Esp Shaklee untuk  hormon : Kacang Soya adalah satu-satunya tumbuhan yang kaya dengan isoflavones, di mana fungsinya bersamaan dengan hormon wanita. Ia membantu merendahkan paras kolesterol, mencegah risiko osteoporosis dan sakit jantung.

Soy Protein Isolate yang terdapat dalam Esp Shaklee Kaya dengan bahan aktif secara biologi: lesitin soya dan isoflavon soya. Yang pertama melindungi hati, meningkatkan fungsi otak, menormalkan metabolisme lemak; yang terakhir melindungi daripada penyakit onkologi dan mengekalkan keseimbangan hormon yang normal. Juga termasuk fosforus dan zat besi. Terdapat arginin, yang bertanggungjawab untuk rembesan hormon anabolik, serta glutamin, yang menekan tekanan metabolik. (Rujuk: Soy Protein Isolate) 


3. Fungsi dan Kebaikan Esp Shaklee untuk  prostat : Genistein yang terkandung dalam kacang soya terbukti keupayaannya menghalang pertumbuhan dan perebakan sel kanser. Ia mampu memusnahkan radikal bebas di dalam sel badan sebelum ia menukarkan sel DNA kepada sel kanser.


4. Fungsi dan Kebaikan Esp Shaklee untuk 

Kulit lebih muda dan anjal : Pantothenic Acid atau Vitamin B5 berfungsi Merangsang pembentukan semula kulit dan otot, mengurangkan kedutan, agen anti-penuaan, mengembalikan radian kulit dan kepejalan otot, mempercepatkan penyembuhan kulit luka dan mengurangkan kesan parut. (Rujuk: Panthonic atau Vitamin B5) 


5. Fungsi dan Kebaikan Esp Shaklee untuk 

Sumber tenaga : Membekal tenaga dengan segera dan meningkatkan sistem imun atau pertahanan badan. Thiamin (vitamin B1) membantu sel-sel badan mengubah karbohidrat menjadi tenaga. Peranan utama karbohidrat adalah membekalkan tenaga untuk tubuh, terutamanya otak dan sistem saraf. Thiamin juga berperanan dalam pengecutan otot dan pengaliran isyarat saraf (Rujuk: Thiamin atau Vitamin B1) 


6. Fungsi dan Kebaikan Esp Shaklee untuk 

Membaiki pigmentasi : Membaiki masalah pigmentasi,kedutan dan kesan tua.


7. Fungsi dan Kebaikan Esp Shaklee untuk 

Membaiki masalah rambut : Masalah rambut seperti beruban dan rambut gugur boleh dipulihkan.


8. Fungsi dan Kebaikan Esp Shaklee untuk 

Membaiki memori : Meningkatkan kualiti memori, dorongan seksual dan rangsangan


9.  Fungsi dan Kebaikan Esp Shaklee untuk 

Mengurangkan kadar kolestrol yang tinggi dan trigliserida (lemak) di dalam darah : Kandungan atau Ingredients Niacin atau Vitamin B3 ada di dalam Esp shaklee. (Rujuk: Niacin atau Vitamin B3) 


10. Fungsi dan Kebaikan Esp Shaklee untuk 

Mengurangkan risiko serangan jantung bagi mereka yang mempunyai kolesterol tinggi, yang pernah mengalami serangan jantung. Ianya juga kadang-kadang digunakan bagi Niacin dan Vitamin B3 yang terkandung dalam Esp Shaklee juga digunakan ikhtiar untuk merawat penyakit arteri koronari (coronary artery disease) (Rujuk: Niacin atau Vitamin B3) 


Fungsi dan Kebaikan Esp Shaklee untuk 

Kesihatan jantung : Kacang soya telah dikaitkan dengan paras kolesterol lebih sihat yang boleh membantu mengurangkan risiko penyakit jantung. Penyelidik menjalankan analisis kajian untuk mengkaji kesannya terhadap paras kolesterol. Mereka mendapati bahawa pengambilan soya dengan ketara mengurangkan jumlah kolesterol, trigliserida, dan kolesterol LDL. Kolesterol LDL juga dikenali sebagai “kolesterol jahat” kerana hubungannya dengan pembentukan lemak dalam arteri.

Pengambilan makanan ini juga meningkatkan HDL kolesterol. Jenis ini juga dikenali sebagai “kolesterol baik” kerana ia membantu menghilangkan kolesterol jahat daripada arteri. Makanan soya kurang diproses, seperti susu soya dan kacang soya, lebih berkesan daripada ekstrak protein atau suplemen. (Rujuk: Kebaikan Kacang Soya)


11. Fungsi dan Kebaikan Esp Shaklee untuk 

Mencerahkan kulit Niacinamide berfungsi dengan menyekat pembebasan bahan kimia yang mencetuskan reaksi keradangan di dalam badan. Sebatian ini juga melambatkan proses memindahkan butiran pigmen (zat pewarna) ke dalam sel kulit sehingga kulit kelihatan lebih cerah. (Rujuk: Niacinamide)12. Fungsi dan Kebaikan Esp Shaklee untuk 
mencegah migrain.  Kandungan Esp Shaklee Riboflavin atau Vitamin B2, Menurut National Institutes of Health Amerika Serikat, salah satu manfaat vitamin B2 adalah sebagai ubat untuk migrain. (Rujuk: Riboflavin atau Vitamin B2) 


13. Fungsi dan Kebaikan Esp Shaklee untuk 
 mengekalkan  kesihatan saraf, kulit dan sel darah merah terutamnya bagi ibu mengandung : Kandungan Pyridoxine atau Vitamin B6 di dalam Esp Shaklee memainkan peranan penting dalam badan. Ia diperlukan untuk mengekalkan kesihatan saraf, kulit, dan sel darah merah. (Rujuk: Pyridoxine atau Vitamin B6) 


14. Fungsi dan Kebaikan Esp Shaklee untuk 
metabolisme badan atlet sukan atau yang kerja berat : Soy Protein Isolate Pengasingan protein soya menyumbang kepada pengeluaran tiroksin (T4), yang bertanggungjawab untuk metabolisme.

Komposisi bahan tambahan ini merangkumi asid amino, peratusannya lebih besar daripada protein haiwan. Perhatian harus diberikan kepada asid amino metionin, oleh itu, ia tidak memerlukan pengambilan tambahan.  (Rujuk: Soy Protein Isolate) 

15. Fungsi dan Kebaikan Esp Shaklee untuk 
 yang nak kurus dan sedang diet : Lemak dalam suplemen ini hampir tidak ada, jadi sangat sesuai untuk pengeringan atau diet protein-vitamin. Di samping itu, ia baik untuk orang yang alah kepada protein haiwan. (Rujuk: Soy Protein Isolate)  

Fungsi dan Kebaikan Esp Shaklee untuk  yang obesitiPara saintis melakukan analisis kajian memandang kepada kesan suplemen isoflavon soya pada berat badan wanita menopause. Isoflavon soya adalah sebatian semula jadi yang mempunyai sifat yang sama dengan estrogen. Tahap estrogen secara semula jadi merosot apabila usia wanita, yang meningkatkan risiko mereka untuk keadaan kesihatan tertentu. Para penyelidik membuat kesimpulan bahawa secara keseluruhan, suplemen isoflavon soya mengakibatkan penurunan berat badan yang ketara. (Rujuk: Kebaikan Kacang Soya)16. Fungsi dan Kebaikan Esp Shaklee untuk  yang ikhtiar pregnant atau TTC pregnant : Soy Protein Isolate mengandungi fitoestrogen (hormon seks, serupa dengan wanita); mereka menghalang rembesan testosteron pada manusia, lelaki mempunyai masalah dengan pembentukan sperma. (Rujuk: Soy Protein Isolate) 


Fungsi dan Kebaikan Esp Shaklee untuk 
Meningkatkan kesuburan : Soya boleh meningkatkan hasil kesuburan dalam kalangan wanita yang cuba hamil atau menjalani rawatan kesuburan. Dalam satu kajian di 36 wanita yang tidak mempunyai haid dalam enam bulan, mereka yang mengambil 6 gram sehari serbuk kacang soya mempunyai kadar ovulasi dan haid yang lebih tinggi berbanding mereka yang tidak mengambilnya.

Satu lagi kajian pada lebih daripada 200 wanita yang menerima rawatan persenyawaan in vitro (IVF) menunjukkan bahawa mereka yang mengambil 1,500 mg phytoestrogen soya setiap hari mempunyai implantasi dan kehamilan yang lebih tinggi berbanding mereka yang tidak mengambilnya.

Kajian ketiga menunjukkan bahawa soya mempunyai kesan perlindungan terhadap BPA, bahan kimia yang terdapat dalam plastik, yang mungkin mempunyai kesan negatif terhadap kesuburan. Wanita yang makan soya sebelum IVF lebih cenderung mempunyai kehamilan yang berjaya berbanding mereka yang tidak.

Di samping itu, pengambilan soya oleh bakal bapa tidak kelihatan memberi kesan negatif ke atas kadar kehamilan pada wanita yang menerima IVF. (Rujuk: Kebaikan Kacang Soya)17. Fungsi dan Kebaikan Esp Shaklee untuk  masalah pencernaan atau sembelit : Soy protein Isolate perlu diambil dalam dos yang rendah jika ada masalah pencernaan atau sembelit. (Rujuk: Soy Protein Isolate)  

18. Fungsi dan Kebaikan Esp Shaklee untuk 
Kanser payudara : Jurnal Health Effects of Soy Protein and Isoflavones in Humans menyatakan bahawa kajian kawalan kes telah menunjukkan bahawa pengambilannya yang tinggi dalam remaja dikaitkan dengan risiko rendah untuk kanser payudara ketika dewasa. Walau bagaimanapun, usaha sama Jepun yang baru diterbitkan kajian kohort mencadangkan penggunaan makanan soya seperti tauhu, kacang rebus, dan sup miso tidak mempunyai kesan perlindungan terhadap kanser payudara. Selain itu, dalam kajian klinikal, soy protein or assosiated isoflabined (ISF) boleh merangsang proliferasi sel epitelium pada payudara premenopaus wanita.19. Fungsi dan Kebaikan Esp Shaklee untuk 
Mengurangkan simptom menopaus : Isoflavon adalah kelas phytoestrogens yang dijumpai secara semula jadi dalamnya yang bertindak seperti estrogen yang lemah di dalam badan. Tahap estrogen menurun semasa menopaus, yang membawa kepada simptom seperti pancaran panas (hot flashes). Oleh sebab ia bertindak sebagai estrogen semula jadi, ia boleh membantu mengurangkan keadaan ini.

Kajian mengesahkan peranan berguna dalam menopaus. Dalam kajian semula 35 kajian, makanan tambahan suplemen isoflavone menaikkan kadar estradiol (estrogen) dalam wanita selepas menopaus sebanyak 14%.

Akhir sekali, dalam penyelidikan semula 17 kajian, wanita yang mengambil purata dos sebanyak 54 mg isoflavon soya setiap hari selama 12 minggu mempunyai 20.6% kurang hot flashes dan mengalami penurunan 26.2% dalam simptom keterukan berbanding pada permulaan kajian. (Rujuk: Kebaikan Kacang Soya)

Apa yang ada di dalam Esp Shaklee


Apa yang ada di dalam ESP anda?

Berikut apa yang ada pada label adalah apa yang terdapat dalam produk. Itulah komitmen dan 
kualiti Shaklee disebalik setiap produk bagi memastikan ketulenan, potensi dan prestasi 
produk kami untuk meningkatkan kesihatan tanpa kompromi:

1) Apa yang ada dalam ESP Shaklee? Ingredients mengandungi :
Tenaga Memberi anda tenaga berterusan sepanjang hari!

2) Apa yang ada dalam ESP Shaklee? Ingredients mengandungi :
Kolesterol Mengandungi 0 kolesterol atau Tiada kolestrol untuk mengekalkan tahap kolesterol anda.

3)   Apa yang ada dalam ESP Shaklee? Ingredients mengandungi:
Kalsium Membantu dalam perkembangan tulang dan gigi yang kuat.

4)  Apa yang ada dalam ESP Shaklee? Ingredients mengandungi:
Vitamin B
• Niacin
• Panthothenic Acid
• Thiamin
• Riboflavin
• Vitamin B6

5)Apa yang ada dalam ESP Shaklee? Ingredients mengandungi:
Membantu memecahkan lemak dan karbohidrat untuk tenaga serta menghasilkan 
sel baru yang sihat. (Cara cara kurus sihat)

6)Apa yang ada dalam ESP Shaklee? Ingredients mengandungi:
Protein Memberikan nutrisi yang diperlukan untuk tumbesaran dan mengoptimumkan fungsi tubuh anda.

7) Apa yang ada dalam ESP Shaklee? Ingredients mengandungi:
Lemak Hanya 1g lemak tanpa lemak trans.

8) Apa yang ada dalam ESP Shaklee? Ingredients mengandungi:
Zat Besi Menyokong pembentukan sel darah baru yang sihat.

9) Apa yang ada dalam ESP Shaklee? Ingredients mengandungi:
Membekalkan amino 9 asid perlu oleh badan.

10) Apa yang ada dalam ESP Shaklee? Ingredients mengandungi:
Dibuat daripada Non-GMO protein soya 25g  protein soya sehari memberikan kesan  penurunan kolesterol darah.LIHAT TESTIMONI ESP SHAKLEE DI SINI 

Untuk yng nak cuba Esp Shaklee ni meh hubungi put, mesti korang pon akan suka ESP Shake yang sedap dan sihat ni!

Untuk pembelian dan apa apa berkaitan dengan produk, boleh hubungi put.


***📌 [CLAIM DISKAUN 20% SHAKLEE - HOW] Nak tahu macam mana cara untuk claim diskaun 20% produk Shaklee bersama Puteri - klik di sini : 20% diskaun


***📌 [CLAIM DISKAUN 20% SHAKLEE - HOW] Nak tahu macam mana cara untuk claim diskaun 20% produk Shaklee bersama Puteri - klik di sini : 20% diskaunJom Order

Jom dapatkan ESP Shaklee anda dengan dapatkan potongan diskaun 20% anda. dengan 20% diskaun


📌 [CLAIM DISKAUN 20% SHAKLEE - HOW] Nak tahu macam mana cara untuk claim diskaun 20% produk Shaklee bersama Puteri Suhaila- klik di sini : 20% diskaun.

Selepas isi claim diskaun 20% sila whatsapp 019-6728297


Selepas isi claim diskaun 20% sila whatsapp 019-6728297


Selepas isi claim diskaun 20% sila  whatsapp 019-6728297


Klik link di sini untuk mengetahui:

IKHTIAR HAMIL DENGAN SET KESUBURAN SHAKLEE / TTC PREGNANT 


Klik link di sini untuk mengetahui:

SIMPTOM SIMPTOM TANDA TANDA MENGANDUNG DENGAN SET HAMIL SHAKLEE


Klik link di sini untuk mengetahui:

SET BERPANTANG SHAKLEE CEPAT SEMBUH LUKA BERSALIN NORMAL CEASER


Klik link di sini untuk mengetahui:

TESTIMONI SET IKHTIAR HAMIL/KESUBURAN SHAKLEE |PUTERI SUHAILA


Klik link di sini untuk mengetahui:

TESTIMONI MENGANDUNG DENGAN SET HAMIL SHAKLEE| PUTERI SUHAILA


Klik link di sini untuk mengetahui:

TESTIMONI BERPANTANG DENGAN SET BERSALIN SHAKLEE NORMAL CEASER


Klik link di sini untuk mengetahui:

KENCING MANIS GDM RISIKO IBU & BAYI ATASI SET HAMIL SHAKLEE 


Klik link di sini untuk mengetahui:

BOLEH KE IBU MENGANDUNG MINUM LIFE SHAKE ELDERBERRY SHAKLEE 


Klik link di sini untuk mengetahui:

SET MENYUSU SHAKLEE MILK BOOSTER BREASTFEED BF PREMIUM FUNGSI


Klik link di sini untuk mengetahui:

KENCING MANIS GDM RISIKO IBU & BAYI ATASI SET HAMIL SHAKLEE 


Klik link di sini untuk mengetahui:

KENAPA SUSU BADAN CAIR? BEZA FOREMILK, HINDMILK & KOLOSTRUM


Klik link di sini untuk mengetahui:

TESTIMONI SET MENYUSU SHAKLEE MILK BOOSTER MOM BREASTFEEDING


Klik link di sini untuk mengetahui:

CARA KURANGKAN BENGKAK SUSU DENGAN LECITHIN SHAKLEE TESTIMONI 


Untuk pembelian dan apa apa berkaitan dengan produk, boleh hubungi put.


Love,

Puteri Suhaila

Klik whatsapp 019-6728297You May Also Like

0 Comments


Bismillahirrahmanirrahim….. “Ya Allah, sesungguhnya waktu Dhuha itu waktu DhuhaMu, kecantikannya adalah kecantikanMu, keindahan itu keindahanMu, kekuatan itu kekuatanMu, kekuasaan itu kekuasaanMu dan perlindungan itu perlindunganMu. Ya Allah, jika rezekiku masih di langit, turunkanlah, dan jika di dalam bumi, keluarkanlah, jika sukar, permudahkanlah, jika haram, sucikanlah dan jika jauh, dekatkanlah. Berkat waktu dhuhaMu, kecantikanMu. keindahanMu, kekuatanMu, kekuasaanMu, limpahkan kepadaku segala yang Engkau telah limpahkan kepada hamba-hambaMu yang soleh.Amin Ya Rabbal Alamin..

* Penafian: "Segala testimoni, penulisan dan perkongsian yang dikongsi dilaman ini, bukanlah preskipsi rawatan. Ia adalah berdasarkan pengalaman peribadi dan perkongsian maklumat dari artikel-artikel serta rakan-rakan bagi tujuan perkongsian manfaat. Jika anda mengalami sebarang masalah kesihatan atau sebarang penyakit, anda digalakkan mendapat nasihat dari doktor dan pakar kesihatan untuk mendapatkan rawatan susulan.” Kesan pengambilan adalah berbeza pada setiap individu. Suplemen Shaklee ini adalah salah satu medium/alternatif untuk membantu anda, bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.