OMEGA GUARD PENCUCI KOLESTROL KURUS MAKAN DAGING MUSIM KORBAN

by - July 27, 2021

 
SEMINGU ini pasti ramai daripada kita yang makan pelbagai masakan berasaskan daging lembu dan kambing korban bersempena Hari Raya Aidiladha.

Namun sayang, makan daging berlebihan boleh memberi kesan buruk kepada kesihatan dan sebaik-baiknya ia diimbangi dengan pengambilan makanan sihat yang lain.

Sebenarnya terdapat pelbagai cara untuk menyeimbangi pola pemakanan disebabkan pengambilan daging berlebihan di musim raya ketika ini termasuk menambah sayur-sayuran, ulam-ulaman dalam diet.

Tapi bagi yang inginkan kelainan, minuman juga boleh membantu proses 'mencuci' badan disebabkan terlalu banyak makan daging.

Jus Lemon

1. Jus lemon

Jus lemon bukan sahaja menyegarkan namun kaya dengan vitamin C. Kandungannya dapat meneutralkan kadar lemak dalam tubuh selepas makan daging merah.

Jus Timun

2. Jus timun

Timun bukan sahaja enak sebagai ulam tetapi dijadikan jus. Untuk menambah kesedapannya, tambah perahan limau serta sedikit gula.

Ia kaya dengan antioksidan sekaligus mampu mencegah dehidrasi selepas tubuh bekerja keras mencerna daging. Timun juga baik untuk penderita darah tinggi dan mengawal kandungan gula dalam darah.

Jus Tembikai

3. Jus tembikai

Tembikai memiliki kandungan air yang tinggi berbanding buah-buahan yang lain. Ia juga dapat menjadi alternatif pengganti air dalam badan.

Tembikai juga kaya dengan vitamin C yang membantu mencegah lemak daging menyerap dalam tubuh.

Jus Nanas

4. Jus nanas

Jika ada yang mengalami masalah penghadaman disebabkan makan daging, cuba minum jus nanas. Ia bermanfaat melancarkan sistem pencernaan kerana kandungan seratnya yang tinggi.


Nanas juga baik untuk individu yang mengalami masalah kolesterol dan tekanan darah tinggi. Nak lebih sedap tambahkan sedikit madu asli dan perahan limau atau lemon. Memang sedap!

Jus Limau Nipis

5. Jus limau nipis

Jus limau nipis memang cukup popular dalam masyarakat Malaysia dan ia sebenarnya sangat kaya dengan zat flavonoid yang meminimumkan kolesterol jahat dalam tubuh.

Jom bakar kolestrol lemak daging itu dengan Omega Guard Shaklee dan bagi yang ikhtiar  nak kurus amik Omega Guard Shaklee ! Jom Order

Jom dapatkan omega guard shaklee untuk kesihatan kita dengan 20% diskaun


📌 [CLAIM DISKAUN 20% SHAKLEE - HOW] Nak tahu macam mana cara untuk claim diskaun 20% produk Shaklee bersama Puteri Suhaila- klik di sini : 20% diskaun.

Selepas isi claim diskaun 20% sila whatsapp 019-6728297


Selepas isi claim diskaun 20% sila whatsapp 019-6728297


Selepas isi claim diskaun 20% sila  whatsapp 019-6728297


Untuk pembelian dan apa apa berkaitan dengan produk, boleh hubungi put.


Klik link di sini untuk mengetahui:


KANDUNGAN OMEGA GUARD SHAKLEE INGREDIENTS MANFAAT TESTIMONI 


Klik link di sini untuk mengetahui:


BAGAIMANA OMEGA GUARD SHAKLEE BERKESAN IKHTIAR KAWAL KOLESTROL 


Klik link di sini untuk mengetahui:


BAGAIMANA OMEGA GUARD SHAKLEE BERKESAN UNTUK KURUSKAN BADAN? 


Klik link di sini untuk mengetahui:


OMEGA GUARD PENCUCI KOLESTROL KURUS MAKAN DAGING MUSIM KORBAN


Klik link di sini untuk mengetahui:TESTIMONI OMEGA GUARD SHAKLEE KURUS KOLESTROL IQ & KESIHATAN Klik link di sini untuk mengetahui:


SENARAI LIST HARGA PRICE MURAH PRODUK SHAKLEE| PUTERI SUHAILA


Klik link di sini untuk mengetahui:


HARGA OMEGA GUARD SHAKLEE  IQ MINDA KESIHATAN | PUTERI SUHAILA 


Klik link di sini untuk mengetahui:


KHASIAT DAN KEBAIKAN OMEGA GUARD SHAKLEE UNTUK KESIHATAN KITA


Klik link di sini untuk mengetahui:


KHASIAT MANFAAT HARGA OMEGAGUARD SHAKLEE KURUS SIHAT IQ CERDIK


Klik link di sini untuk mengetahui:


SET VITAMIN IQ IMMUNISASI ANAK BIJAK SHAKLEE |PUTERI SUHAILA .
Love,

Puteri Suhaila

Klik whatsapp 019-6728297


You May Also Like

0 Comments


Bismillahirrahmanirrahim….. “Ya Allah, sesungguhnya waktu Dhuha itu waktu DhuhaMu, kecantikannya adalah kecantikanMu, keindahan itu keindahanMu, kekuatan itu kekuatanMu, kekuasaan itu kekuasaanMu dan perlindungan itu perlindunganMu. Ya Allah, jika rezekiku masih di langit, turunkanlah, dan jika di dalam bumi, keluarkanlah, jika sukar, permudahkanlah, jika haram, sucikanlah dan jika jauh, dekatkanlah. Berkat waktu dhuhaMu, kecantikanMu. keindahanMu, kekuatanMu, kekuasaanMu, limpahkan kepadaku segala yang Engkau telah limpahkan kepada hamba-hambaMu yang soleh.Amin Ya Rabbal Alamin..

* Penafian: "Segala testimoni, penulisan dan perkongsian yang dikongsi dilaman ini, bukanlah preskipsi rawatan. Ia adalah berdasarkan pengalaman peribadi dan perkongsian maklumat dari artikel-artikel serta rakan-rakan bagi tujuan perkongsian manfaat. Jika anda mengalami sebarang masalah kesihatan atau sebarang penyakit, anda digalakkan mendapat nasihat dari doktor dan pakar kesihatan untuk mendapatkan rawatan susulan.” Kesan pengambilan adalah berbeza pada setiap individu. Suplemen Shaklee ini adalah salah satu medium/alternatif untuk membantu anda, bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.