SIMPTOM SIMPTOM TANDA TANDA MENGANDUNG DENGAN SET HAMIL SHAKLEE

by - July 18, 2021

 SIMPTOM SIMPTOM HAMIL / MENGANDUNG ATASI DENGAN SET HAMIL MENGANDUNG  SHAKLEE

Apabila seorang wanita menyatakan mereka mengalami tanda tanda hamil/ tanda tanda mengandung sejak dari 1 minggu, ia merujuk kepada minggu pertama mereka tahu tentang kehamilan tersebut. Pelbagai jenis tanda-tanda mengandung minggu pertama yang boleh dialami.


23 TANDA TANDA HAMIL/ SIMPTOM SIMPTOM HAMIL MENGANDUNG 1 MINGGU

Berikut merupakan tanda tanda hamil/ tanda tanda mengandung sejak dari 1 minggu pregnant . Penulis mengecualikan simptom tidak datang haid memandangkan ia merupakan tanda umum yang diketahui ramai sebagai simptom hamil.

1. Pendarahan ringan dan kekejangan perut

Jika anda mengalami pendarahan ringan (tompok-tompok), itu mungkin tanda tanda hamil/ tanda tanda mengandung sejak dari 1 minggu.


Apabila persenyawaan telah berjaya, janin akan dibenamkan ke dalam dinding rahim bagi mendapatkan nutrien sepanjang tempoh kehamilan antara simptom simptom mengandung/hamil.


Proses tersebut menyebabkan pendarahan ringan yang sering kali disertakan dengan simptom kejang perut antara simptom ibu mengandung atau simptom ibu hamil. 


Tanda tanda hamil/ tanda tanda mengandung minggu pertama


2. Suhu badan naik

Jika anda tiba-tiba terasa panas, itu tanda tanda hamil/ tanda tanda mengandung minggu pertama. Kenaikan suhu badan boleh berlaku ketika anda mengalami ovulasi atau setelah persenyawaan berjaya.


Ketika janin dibenamkan ke dalam dinding rahim, kajian menunjukkan bahawa proses keradangan memainkan peranan penting. Ini bermakna, anda akan mengalami kenaikan suhu badan antara simptom simptom mengandung atau simptom hamil. 


3. Kelesuan dan mudah rasa mengantuk simptom mengandung atay simptom hamil. 

Ketika anda hamil, penghasilan hormon hCG akan mengawal atur rembesan hormon progesteron.


Ia bukan sahaja memainkan peranan penting sewaktu kehamilan malah berperanan dalam mengawal atur kitaran tidur jaga individu.


Kelesuan dan mudah rasa mengantuk merupakan dua tanda tanda hamil/ tanda tanda mengandung minggu pertama. 


Tanda tanda hamil/ tanda tanda mengandung minggu pertama


4. Rasa berdebar-debar


Selain daripada mempunyai kaitan dengan penyakit kardiovaskular, rasa berdebar-debar juga merupakan salah satu tanda tanda hamil/ tanda tanda mengandung 1 minggu.


Jumlah isipadu darah anda akan bertambah bagi menampung keperluan janin. Ini akan menyebabkan jantung anda berdegup 25% lebih laju berbanding dengan keadaan biasa.


5. Payudara membesar dan terasa sakit

Perubahan hormon boleh menyebabkan payudara anda mengalami perubahan simptom simptom mengandung atau simptom hamil. 


Segelintir individu berisiko untuk mendapat payudara bengkak namun ia akan beransur-ansur hilang apabila badan anda sudah biasa dengan persekitaran hormon yang tinggi.


Puting (areola) anda akan menghitam dan ukur lilitnya akan bertambah. Pastikan anda memakai bra yang bersesuaian untuk mengurangkan kesakitan.


Tanda tanda mengandung / tanda tanda hamil minggu pertama


6. Sembelit dan kembung perut

Sembelit dan kembung perut merupakan salah satu tanda hamil 1 minggu.


Semasa anda hamil, perubahan hormon akan menyebabkan sistem penghadaman anda menjadi perlahan. Ia boleh menyebabkan anda mengalami kembung perut dan sembelit.


Banyakkan mengambil makanan berserat bagi membantu melegakan simptom simptom mengandung/hamil..


7. Mabuk hamil dan kurang selera makan

Ia merupakan salah satu tanda hamil 1 minggu yang popular. Lihat sahaja pada drama yang memaparkan babak wanita mengandung. Pasti mereka akan muntah-muntah simptom simptom ibu hamil / simptom simptom ibu mengandung. 


Mabuk hamil kebiasaannya berlaku antara minggu ke-4 dan ke-6. Pastikan anda minum air secukupnya. Jika anda asyik termuntah setelah minum atau makan, jumpa dengan doktor anda.


Tanda tanda mengandung / tanda tanda hamil minggu pertama


8.  Kerap kencing

Peningkatan pada isipadu darah di dalam badan akan menyebabkan buah pinggang wanita menapis lebih banyak air.


Perkara ini akan menyebabkan anda kerap kencing antara simptom simptom ibu mengandung / simptom ibu hamil. Satu nasihat yang sering diberikan adalah jangan tahan kencing anda.


9. Pening kepala

Terdapat pelbagai jenis perubahan fisiologi yang dialami oleh wanita semasa mengandung. Salah satu daripadanya adalah tekanan darah rendah. Hormon yang dirembeskan boleh menyebabkan salur darah mengembang.


Perkara ini menyumbang kepada penurunan tekanan darah antara simptom simptom ibu mengandung atau simptom simptom ibu hamil yang membuatkan anda pening dan berasa seperti dunia berpusing.


Tanda tanda mengandung / tanda tanda hamil minggu pertama


10. Pedih ulu hati

Perubahan hormon sewaktu hamil boleh menyebabkan otot sfinkter (bukaan pada hujung esofagus) mengendur antara simptom simptom mengandung dan simptom simptom ibu hamil. 


Perkara ini akan memudahkan pengaliran asid di dalam perut untuk memasuki esofagus yang menyebabkan pedih ulu hati.


Jika anda mengalami keadaan ini, makan dengan bahagian yang kecil secara kerap. Jangan baring selepas makan dan beritahu doktor anda jika simptom mengandung / simptom hamil tersebut kerap berlaku.


11. Kekejangan

Pada peringkat awal kehamilan, kekejangan ringan ketika embrio melekat pada dinding rahim mungkin berlaku.


Kekejangan akan dirasai pada bahagian perut, pelvis atau kawasan pinggul bawah. Malah, ia mungkin dirasai seperti sensasi menarik, kesemutan atau tusukan antara 

tanda tanda hamil/ tanda tanda mengandung minggu pertama 


12. Hidung dan gusi berdarah

Kedengaran pelik, tetapi ada wanita mengalami pendarahan hidung atau gusi semasa kehamilan dan ia dianggap sebagai tanda tanda mengandung minggu pertama/ simptom simptom mengandung yang sering dialami. 


Pendarahan berlaku disebabkan peningkatan tahap hormon dan biasanya terjadi ketika anda sedang menggosok atau flos gigi antara tanda tanda hamil/ tanda tanda mengandung minggu pertama. 


13. Perubahan mood

Apabila hormon badan berdepan perubahan, ia juga akan mempengaruhi emosi anda.


Ia adalah keadaan normal untuk berlaku sepanjang tempoh kehamilan. Bahkan, mood swing boleh dianggap sebagai antara simptom mengandung / simptom simptom mengandung hamil paling sering dialami. 


Pun begitu, jika anda bergelut dengan kemurungan, kesedihan, kegelisahan mahupun tekanan, sebaiknya lakukan pemeriksaan doktor antara tanda tanda hamil/ tanda tanda mengandung minggu pertama. 


14. Hidung tersumbat

Peningkatan tahap hormon dan penghasilan darah juga boleh mengakibatkan bahagian selaput lendir pada hidung membengkak, kering dan berdarah dengan mudah antara simptom hamil atau simptom mengandung. 


Ia mungkin menjadi punca hidung tersumbat atau berair antara tanda tanda hamil/ tanda tanda mengandung minggu pertama. 


15. Rasa logam: Tanda hamil 1 minggu 

Sebilangan wanita menyatakan bahawa mereka mengalami rasa logam dalam mulut pada fasa awal kehamilan.


Ia terasa seperti terdapat duit syiling di dalam mulut dan selalunya berlaku apabila mengambil makanan tertentu atau secara rawak sepanjang hari antara simptom mengandung atay simptom hamil. Boleh atasi dengan set  hamil/ mengandung shaklee. 


16. Sensitif terhadap bau

Merupakan gejala awal kehamilan yang sering dialami kebanyakan wanita. Pun begitu, terdapat sedikit bukti yang mengaitkan tentang kepekaan bau pada trimester pertama antara tanda tanda hamil/ tanda tanda mengandung minggu pertama. 


17. Mengidam sesuatu makanan

Antara salah satu tanda hamil 1 minggu adalah secara tiba-tiba anda mungkin mengembangkan keinginan untuk makan atau tidak menyukai makanan kegemaran tanda tanda hamil/ tanda tanda mengandung minggu pertama. 


Simptom simptom ibu mengandung / simptom ibu hamil seperti Situasi tersebut mungkin akan berlangsung selama 9 bulan kehamilan atau berubah sepanjang tempoh tersebut.


Jaga-jaga ya, paling penting harus mengekalkan berat badan seimbang!


18. Seri muka & jerawat

Anda mungkin tidak perasan, tetapi individu di sekeliling mula menyatakan nampak ‘seri di wajah’..


Umumnya, ia disebabkan oleh peningkatan jumlah darah dan tahap hormon yang lebih tinggi. Keadaan tersebut sekali gus mendorong lebih banyak darah melalui saluran darah.


Dalam masa yang sama kelenjar minyak badan juga perlu bekerja lebih masa. Peningkatan aktiviti kelenjar minyak badan akan menjadikan kulit kelihatan berkilau dan kemerahan antara 

tanda tanda hamil/ tanda tanda mengandung minggu pertama.


Tetapi, hati-hati risiko jerawat untuk muncul juga ada!


19. Tekanan darah tinggi sebagai tanda hamil 1 minggu

Dalam kebanyakan kes, tekanan darah tinggi atau normal akan turun pada peringkat awal kehamilan.


Keadaan tersebut mungkin mendorong wujudnya rasa pening, kerana saluran darah anda melebar antara tanda tanda hamil/ tanda tanda mengandung minggu pertama. 


20. Keputihan

Ada sesetengah wanita mungkin mengesan keputihan tebal pada awal kehamilan. Ia biasanya terjadi pada minggu-minggu pertama kehamilan apabila dinding faraj menebal antara simptom simptom ibu mengandung atau simptom simptom ibu hamil.


Namun, keputihan ini juga mungkin berlaku sepanjang kehamilan.


Jika terdapat bau tidak menyenangkan atau wujud sensasi terbakar dan kegatalan, lakukan pemeriksaan doktor.


21. Sakit belakang

Walaupun sering dianggap gejala kehamilan lewat, namun ia boleh bermula pada peringkat awal mengandung.


Bahkan, ada wanita yang mengalami rasa sakit belakang ini sepanjang kehamilan.


Ingin mengetahui tarikh jangkaan bersalin anda dengan lebih tepat? Kira EDD anda di kalkulator tarikh bersalin kami.


22. Kaki bengkak

Keadaan bengkak yang terjadi melibatkan kaki dan pergelangan kaki. Biasanya disebabkan oleh tekanan dari rahim yang sedang membesar melambatkan aliran darah vena di kaki antara simptom simptom ibu mengandung atau simptom simptom ibu hamil.


23. Sesak nafas

Peningkatan keperluan oksigen tubuh (untuk menyokong tumbesaran janin) boleh menyebabkan sesetengah wanita berasa sesak nafas.


Walau bagaimanapun, simptom ini dikatakan lebih kerap terjadi pada peringkat kehamilan lewat antara simptom simptom ibu mengandung atau simptom simptom ibu hamil.


Hello Health Group tidak menawarkan nasihat perubatan, diagnosis atau rawatan.


ATASI SIMPTOM SIMPTOM IBU MENGANDUNG / SIMPTOM SIMPTOM IBU HAMIL ATAU ATASI TANDA TANDA MENGANDUNG / TANDA TANDA IBU HAMIL DENGAN SET HAMIL / SET MENGANDUNG / SET PREGNANT SHAKLEE


Kesihatan menyeluruh dan juga pemakanan seorang ibu boleh memberi kesan besar terhadap perkembangan dan pembesaran bayi dalam kandungan.


MeUntuk kesihatan ibu yang berupaya mengandung hingga bayi lahir.

Perkembangan bayi yang sihat.

Kelahiran tanpa komplikasi.

Proses pemulihan cepat ketika pantang.


Set ni membekalkan nutrien yang cukup lengkap untuk keperluan ibu-ibu yang merancang untuk hamil atau yang sedang hamil. Ia terdiri daripada 6 produk set hamil shaklee / set mengandung shaklee / set pregnant shaklee;


☑️B Complex

☑️Vitalea with iron formula

☑️SR Vita C Plus

☑️Ostematrix

☑️ESP

☑️Omega Guard


Set Hamil/ Mengandung ShakleeBerikut suggestion supplement set hamil shaklee / set mengandung shaklee / set pregnant shaklee:


1) B Complex


Set hamil shaklee / set mengandung shaklee / set pregnant shaklee suggestions supplement yang pertama adalah Bcomplex . Bcomplex Terdiri daripada 8 jenis vitamin B. 


Set hamil shaklee / set mengandung shaklee / set pregnant shaklee suggestions supplement yang pertama adalah Bcomplex ini kaya dengan Sumber Asid Folic iaitu sumber asid folic 400mcg harian sebelum hamil dan semasa awal kehamilan mengurangkan risiko bayi dilahirkan dengan kecacatan tiub neuron sehinggan 70% dan berfungsi menaikkan HB Ibu mengandung. 


Set hamil shaklee / set mengandung shaklee / set pregnant shaklee suggestions supplement yang pertama adalah Bcomplex ini dapat Menyokong sistem saraf sihat.


Set hamil shaklee / set mengandung shaklee / set pregnant shaklee suggestions supplement yang pertama adalah Bcomplex ini untuk Penghasilan hormon dan sel-sel darah merah.


Set hamil shaklee / set mengandung shaklee / set pregnant shaklee suggestions supplement yang pertama adalah Bcomplex ini dijadikan sebagai Penghasilan tenaga.


Atasi Simptom simptom mengandung dengan mengambil bcomplex kerana bcomplex dapat menyokong saraf sihat, penghasilan hormon dan sel darah merah dan sebagai penghasilan tenaga serta dapat menaikkan HB semasa mengandung.


Atasi GDM semasa mengandung dengan bcomplex dapat menurunkan kadar gula dalam darah dan dapat menurunkan kolestrol semasa mengandung / semasa hamil. 


2)Vita-lea With Iron Formula


Set hamil shaklee / set mengandung shaklee / set pregnant shaklee suggestions supplement yang berikutnya adalah Vitalea with iron formula ini adalah Multivitamin dan Multimineral. 


Set hamil shaklee / set mengandung shaklee / set pregnant shaklee suggestions supplement yang berikutnya adalah Vitalea with iron formula ini dirumus khas dengan 28 vitamin-vitamin penting dan mineral perlu untuk kesihatan optimum dan tenaga.Sumber Zat Besi, kekurangan zat besi boleh menyebabkan anemia dalam wanita mengandung.


Set hamil shaklee / set mengandung shaklee / set pregnant shaklee suggestions supplement yang berikutnya adalah Vitalea with iron formula ini sangat berkesan diambil lagi lagi untuk bayi dalam perut atau semasa trimester terakhir fetus menyerap zat besi dari ibu.


Set hamil shaklee / set mengandung shaklee / set pregnant shaklee suggestions supplement yang berikutnya adalah Vitalea with iron formula ini dapat Mengurangkan risiko kelahiran bayi kurang matang.


Set hamil shaklee / set mengandung shaklee / set pregnant shaklee suggestions supplement yang berikutnya adalah Vitalea with iron formula ini mengandungi Hemoglobin yang berfungsi mengangkut oksigen dalam darah (ibu dan bayi).


Set hamil shaklee / set mengandung shaklee / set pregnant shaklee suggestions supplement yang berikutnya adalah Vitalea with iron formula ini  dapat mengangkut kuantiti darah lebih tinggi semasa kehamilan untuk elakkan anemia.


Atasi GDM semasa mengandung dengan vitalea dapat menurunkan kadar gula dalam darah dan dapat menurunkan kolestrol semasa mengandung / semasa hamil. 


3)Sustained Released Vitamin C PLUS


Set hamil shaklee / set mengandung shaklee / set pregnant shaklee suggestions supplement yang seterusnya adalah Sustained Released Vitamin C plus ini Kaya dengan sumber vitamin C. 


Set hamil shaklee / set mengandung shaklee / set pregnant shaklee suggestions supplement yang seterusnya adalah Sustained Released Vitamin C plus ini Tinggi antioksidan


Set hamil shaklee / set mengandung shaklee / set pregnant shaklee suggestions supplement yang seterusnya adalah Sustained Released Vitamin C plus ini dijadikan sebagai sistem imun yang dapat membantu lawan jangkitan dan penyakit (bagi wanita hamil, pantang dan menyusu bayi) serta merupakan salah satu produk di dalam set immune booster shaklee. 


Set hamil shaklee / set mengandung shaklee / set pregnant shaklee suggestions supplement yang seterusnya adalah Sustained Released Vitamin C plus ini juga berfungsi sebagai penghasilan kolagen


Set hamil shaklee / set mengandung shaklee / set pregnant shaklee suggestions supplement yang seterusnya adalah Sustained Released Vitamin C plus ini dapat membina tulang rawan dan otot-otot dan tulang fetus.


Set hamil shaklee / set mengandung shaklee / set pregnant shaklee suggestions supplement yang seterusnya adalah Sustained Released Vitamin C plus ini Mengandungi bahan semulajadi seperti bioflavonoids, hesperidin dan rose hips untuk meningkatkan fungai vitamin C.


Atasi Simptom simptom mengandung dengan mengambil vitamin c shaklee kerana vitamin c dapat menghindari rasa loya, meningkat kadar immunisasi badan dan baby.


Atasi GDM semasa mengandung dengan vitamin c shaklee dapat menurunkan kadar gula dalam darah dan dapat menurunkan kolestrol semasa mengandung / semasa hamil. 


4) Ostematrix


Set hamil shaklee / set mengandung shaklee / set pregnant shaklee suggestions supplement yang seterusnya adalah Ostematrix  yang merupakan Pil yang kaya dengan sumber kalsium


Set hamil shaklee / set mengandung shaklee / set pregnant shaklee suggestions supplement yang seterusnya adalah Ostematrix ini mempunyai Sumber Kalsium untuk tulang kuat dan sihat (40% daripada susu ibu mengandungi kalsium).


Set hamil shaklee / set mengandung shaklee / set pregnant shaklee suggestions supplement yang seterusnya adalah Ostematrix Membantu mengasimilasikan kalsium kedalam tulang dan menguatkan tulang.


Set hamil shaklee / set mengandung shaklee / set pregnant shaklee suggestions supplement yang seterusnya adalah Ostematrix Merangsang penyerapan kalsium lebih optimum. 


Set hamil shaklee / set mengandung shaklee / set pregnant shaklee suggestions supplement yang seterusnya adalah Ostematrix dapat Bantu dalam metabolisme tulang.


Set hamil shaklee / set mengandung shaklee / set pregnant shaklee suggestions supplement yang seterusnya adalah Ostematrix dapat Mengaktifkan enzime yang membantu dalam pembinaan kepadatan tulang.


Atasi Simptom simptom mengandung dengan mengambil ostematrix kerana antara kebaikan ostematrix sebagai sumber kalsium untuk elakkan gusi berdarah dan elakkan simpul biawak kerana fungsi magnesium di dalan ostematrix menenangkan otot otot badan.


Atasi GDM semasa mengandung dengan ostematrix dapat menurunkan kadar gula dalam darah dan dapat menurunkan kolestrol semasa mengandung / semasa hamil. 


5) Energizing Soy Protein (ESP) shaklee


Berikutnya Set hamil shaklee / set mengandung shaklee / set pregnant shaklee suggestions supplement adalah Energizing Soy Protein atau ESP Shaklee ini Kaya dengan protein dari tumbuhan


Set hamil shaklee / set mengandung shaklee / set pregnant shaklee suggestions supplement adalah Energizing Soy Protein atau ESP Shaklee ini kaya dengan Sumber protein yang mengandungi asid-asid amino lengkap termasuk 9 asid perlu.


Set hamil shaklee / set mengandung shaklee / set pregnant shaklee suggestions supplement adalah Energizing Soy Protein atau ESP Shaklee ini dapat Membantu penghasilan susu ibu.


Set hamil shaklee / set mengandung shaklee / set pregnant shaklee suggestions supplement adalah Energizing Soy Protein atau ESP Shaklee ini Bebas laktosa secara semulajadi.


Set hamil shaklee / set mengandung shaklee / set pregnant shaklee suggestions supplement adalah Energizing Soy Protein atau ESP Shaklee ini Bebas kolesterol secara semulajadi.


Set hamil shaklee / set mengandung shaklee / set pregnant shaklee suggestions supplement adalah Energizing Soy Protein atau ESP Shaklee ini menggunakan Soya tidak diubah suai secara genetik (NON GMO).


Set hamil shaklee / set mengandung shaklee / set pregnant shaklee suggestions supplement adalah Energizing Soy Protein atau ESP Shaklee ini dapat Membantu penghasilan susu ibu.


Set hamil shaklee / set mengandung shaklee / set pregnant shaklee suggestions supplement adalah Energizing Soy Protein atau ESP Shaklee ini sangat penting untuk diambil semasa Trimester ke 2 dan trimester ke 3 bayi kerana membantu perkembangan bayi dengan pantas.


Set hamil shaklee / set mengandung shaklee / set pregnant shaklee suggestions supplement adalah Energizing Soy Protein atau ESP Shaklee ini teridiri daripada Blok-blok pembinaan asas ibu & bayi.


Atasi Simptom simptom mengandung di atas dengan mengambil ESP shaklee kerana esp dapat mengenyangkan ibu mengandung dan berfungsi untuk menurunkan kadar kolestrol dalam badan dengan mengamalkan esp shaklee yang kosong kolestrol.


Atasi GDM semasa mengandung dengan ESP dapat menurunkan kadar gula dalam darah dan dapat menurunkan kolestrol semasa mengandung / semasa hamil.

 


6) Omega Guard


Set hamil shaklee / set mengandung shaklee / set pregnant shaklee suggestions supplement adalah OMEGAGUARD kerana Kaya dengan EPA dan DHA untuk perkembangan otak bayi


Set hamil shaklee / set mengandung shaklee / set pregnant shaklee suggestions supplement adalah OMEGAGUARD kerana EPA dan DHA memberi kesan positif terhadap perkembangan kognitif dan visual kepada bayi dalam kandungan.


Set hamil shaklee / set mengandung shaklee / set pregnant shaklee suggestions supplement adalah OMEGAGUARD kerana Mengurangkan risiko alahan kepada bayi yang dikandung.


Set hamil shaklee / set mengandung shaklee / set pregnant shaklee suggestions supplement adalah OMEGAGUARD kerana Mengandungi 540mg EPA dan 360mg DHA.


Atasi Simptom simptom mengandung di atas dengan mengambil omegaguard yang kaya dengan EPA dan DHA untuk perkembangan otak bayi


Atasi GDM semasa mengandung dengan omegaguard  kerana omegaguard berfungsi clearkan salur darah yang tersumbat dengan itu dapat menurunkan kadar gula dalam darah dan dapat menurunkan kolestrol semasa mengandung / semasa hamil. 


TESTIMONI SET IKHTIAR HAMIL SHAKLEE

Testimoni Set Ikhtiar Hamil Shaklee


Testimoni Set Ikhtiar Hamil Shaklee

Testimoni Set Ikhtiar Hamil Shaklee

Testimoni Set Ikhtiar Hamil Shaklee

Testimoni Set Ikhtiar Hamil Shaklee

Testimoni Set Ikhtiar Hamil Shaklee

Testimoni Set Ikhtiar Hamil Shaklee

Testimoni Set Ikhtiar Hamil Shaklee

Testimoni Set Ikhtiar Hamil Shaklee

Testimoni Set Ikhtiar Hamil Shaklee

Testimoni Set Ikhtiar Hamil Shaklee

Testimoni Set Ikhtiar Hamil Shaklee

Testimoni Set Ikhtiar Hamil Shaklee

Testimoni Set Ikhtiar Hamil Shaklee

Testimoni Set Ikhtiar Hamil Shaklee

Testimoni Set Ikhtiar Hamil Shaklee

Testimoni Set Ikhtiar Hamil Shaklee

Testimoni Set Ikhtiar Hamil Shaklee

Testimoni Set Ikhtiar Hamil Shaklee

Testimoni Set Ikhtiar Hamil Shaklee

Testimoni Set Ikhtiar Hamil Shaklee

Testimoni Set Ikhtiar Hamil Shaklee

Testimoni Set Ikhtiar Hamil Shaklee

Testimoni Set Ikhtiar Hamil Shaklee

Testimoni Set Ikhtiar Hamil Shaklee

Testimoni Set Ikhtiar Hamil Shaklee

Testimoni Set Ikhtiar Hamil Shaklee

Testimoni Set Ikhtiar Hamil Shaklee

Testimoni Set Ikhtiar Hamil Shaklee

Testimoni Set Ikhtiar Hamil Shaklee

Testimoni Set Ikhtiar Hamil Shaklee


CADANGAN PENGAMBILAN SET HAMIL /SET MENGANDUNG SHAKLEE


CADANGAN PENGAMBILAN B-COMPLEX👇

☑️BComplex - 1 biji after meal (After breakfast / lunch sbb vitamin ni memberi tenaga). 

☑️Kalau tgh under lots of stress, boleh makan 2 biji. 1 biji pagi & 1 biji tghari. 

☑️Maximum pengambilan 4 biji sehari. 

☑️Kanak-kanak umur 9 tahun ke atas dah boleh ambil BComplex 1 biji sehari sahaja sebab pelajar sangat-sangat memerlukan B-Complex ni.


CADANGAN PENGAMBILAN VITA-LEA SHAKLEE 👇

☑️Vitalea - 1 biji after meal. Boleh ambil 2 biji untuk org yg ade masalah HB rendah, atau kurang darah. Tak boleh ambil bersama Vitamin E, GLA, susu/Ostematrix/kalsium pada masa yang sama kerana akan menghalang penyerapan iron


CADANGAN PENGAMBILAN SUSTAINED RELEASED VITAMIN C SHAKLEE👇

☑️Vitamin C - 1 biji after meal. Boleh diambil 4 biji tetapi cara pengambilan sebiji yang pertama selepas makan tengah hari. Sebiji yang kedua selepas 5 jam makan vitamin c yang pertama. Sebiji lagi yang ketiga selepas 5 jam makan vitamin c yang kedua. Dan sebiji lagi yang keempat oengambilan selepas 5 jam makan vitamin c yang ketiga.


Fungsi sustained released itulh menyebakan perlu amik satu biji untuk setiap kali pengambilan dan jarakkan masa 5 jam untuk setiap pengambilan. Maximum 4 biji sehari. 


Tidak boleh harung makan sekali 2,3,4 biji sekali makan vitamin c akan menyebabkan buah pinggang lebih bekerja keras dari biasa. 


CADANGAN PENGAMBILAN OSTEMATRIX SHAKLEE👇

☑️Ostematrix - 2-4 biji sebelum tidur malam. Ini kerana masa tidur adalah masa paling lama kalsium boleh ada dlm badan. Biasanya, 2 biji sehari dah mencukupi. Tapi kalau orang yang langsung tak minum susu, boleh ambil 4 biji. Bagi yang ada sakit pinggang / belakang yang teruk boleh juga ambil 4 biji untuk hilangkan kesakitan tu..


CADANGAN PENGAMBILAN OMEGA GUARD UNTUK ORANG DEWASA👇


☑️Omega Guard - Ibu hamil / menyusu : 1 biji sehari after meal; Orang biasa atau yang nak slim: 3 biji sehari;


CADANGAN PENGAMBILAN ESP👇

☑️ESP - Max 3 sudu besar sehari. Boleh bancuh dgn apa2 minuman macam susu / milo / jus. Jangan guna air panas sebab protein rosak dalam high temperature. Untuk ibu mengandung dan menyusu, 1-2 sudu besar sehari dah cukup. Untuk kanak-kanak, setengah atau 1 sudu besar sahaja


MENGAPA ANDA PERLU PILIH SET SHAKLEE?


1. Shaklee ialah sebuah syarikat yang OBSES tentang kualiti produknya. Shaklee memastikan mereka:


Melakukan sebanyak 350 ujian terhadap 1 jenis bahan sahaja!


Melakukan sebanyak 100,000 ujian kualiti produk setiap 1 tahun!


Melakukakan sebanyak 23,000 ujian keaslian dan keselamatan setiap 1 tahun!


Tidak memasukkan bahan-bahan bahaya. 


2. Shaklee memastikan produk mereka BERKESAN. Buktinya?


Secara SAINTIFIK dan KLINIKAL. Shaklee menerbitkan 100 Laporan Saintifik dan mempunyai Landmark Study pada tahun 2007 yang menunjukkan bahawa kesihatan di kalangan pengguna suplemen Shaklee ternyata lebih baik berbanding mereka yang mengambil satu multivitamin atau tidak mengambil suplemen langsung.


Penjelajah Bertaraf Dunia dan atlet terhebat juga merupakan pengguna tegar produk Shaklee. 


3. Shaklee bukan sahaja selamat untuk manusia, tetapi juga untuk alam sekitar. Bukankah itu sangat wow? Jom Order


Jom dapatkan Set Hamil Shaklee Cepat Sembuh Luka Bersalin Normal Ceaser anda anda dengan dapatkan potongan  20% diskaun


📌 [CLAIM DISKAUN 20% SHAKLEE - HOW] Nak tahu macam mana cara untuk claim diskaun 20% produk Shaklee bersama Puteri Suhaila- klik di sini : 20% diskaun


Selepas isi claim diskaun 20% sila whatsapp 019-6728297


Selepas isi claim diskaun 20% sila whatsapp 019-6728297


Selepas isi claim diskaun 20% sila whatsapp 019-6728297


📌 [CLAIM DISKAUN 20% SHAKLEE - HOW] Nak tahu macam mana cara untuk claim diskaun 20% produk Shaklee bersama Puteri Suhaila- klik di sini : 20% diskaun.


📌 [CLAIM DISKAUN 20% SHAKLEE - HOW] Nak tahu macam mana cara untuk claim diskaun 20% produk Shaklee bersama Puteri Suhaila- klik di sini : 20% diskaun.Klik link di sini untuk mengetahui:

IKHTIAR HAMIL DENGAN SET KESUBURAN SHAKLEE / TTC PREGNANT 


Klik link di sini untuk mengetahui:

SIMPTOM SIMPTOM TANDA TANDA MENGANDUNG DENGAN SET HAMIL SHAKLEE


Klik link di sini untuk mengetahui:

SET BERPANTANG SHAKLEE CEPAT SEMBUH LUKA BERSALIN NORMAL CEASER


Klik link di sini untuk mengetahui:

TESTIMONI SET IKHTIAR HAMIL/KESUBURAN SHAKLEE |PUTERI SUHAILA


Klik link di sini untuk mengetahui:

TESTIMONI MENGANDUNG DENGAN SET HAMIL SHAKLEE| PUTERI SUHAILA


Klik link di sini untuk mengetahui:

TESTIMONI BERPANTANG DENGAN SET BERSALIN SHAKLEE NORMAL CEASER


Klik link di sini untuk mengetahui:

KENCING MANIS GDM RISIKO IBU & BAYI ATASI SET HAMIL SHAKLEE 


Klik link di sini untuk mengetahui:

BOLEH KE IBU MENGANDUNG MINUM LIFE SHAKE ELDERBERRY SHAKLEE 


Klik link di sini untuk mengetahui:

SET MENYUSU SHAKLEE MILK BOOSTER BREASTFEED BF PREMIUM FUNGSI


Klik link di sini untuk mengetahui:

KENCING MANIS GDM RISIKO IBU & BAYI ATASI SET HAMIL SHAKLEE 


Klik link di sini untuk mengetahui:

KENAPA SUSU BADAN CAIR? BEZA FOREMILK, HINDMILK & KOLOSTRUM


Klik link di sini untuk mengetahui:

TESTIMONI SET MENYUSU SHAKLEE MILK BOOSTER MOM BREASTFEEDING


Klik link di sini untuk mengetahui:

CARA KURANGKAN BENGKAK SUSU DENGAN LECITHIN SHAKLEE TESTIMONI 


Untuk pembelian dan apa apa berkaitan dengan produk, boleh hubungi put.


Love,

Puteri Suhaila

Klik whatsapp 019-6728297
You May Also Like

0 Comments


Bismillahirrahmanirrahim….. “Ya Allah, sesungguhnya waktu Dhuha itu waktu DhuhaMu, kecantikannya adalah kecantikanMu, keindahan itu keindahanMu, kekuatan itu kekuatanMu, kekuasaan itu kekuasaanMu dan perlindungan itu perlindunganMu. Ya Allah, jika rezekiku masih di langit, turunkanlah, dan jika di dalam bumi, keluarkanlah, jika sukar, permudahkanlah, jika haram, sucikanlah dan jika jauh, dekatkanlah. Berkat waktu dhuhaMu, kecantikanMu. keindahanMu, kekuatanMu, kekuasaanMu, limpahkan kepadaku segala yang Engkau telah limpahkan kepada hamba-hambaMu yang soleh.Amin Ya Rabbal Alamin..

* Penafian: "Segala testimoni, penulisan dan perkongsian yang dikongsi dilaman ini, bukanlah preskipsi rawatan. Ia adalah berdasarkan pengalaman peribadi dan perkongsian maklumat dari artikel-artikel serta rakan-rakan bagi tujuan perkongsian manfaat. Jika anda mengalami sebarang masalah kesihatan atau sebarang penyakit, anda digalakkan mendapat nasihat dari doktor dan pakar kesihatan untuk mendapatkan rawatan susulan.” Kesan pengambilan adalah berbeza pada setiap individu. Suplemen Shaklee ini adalah salah satu medium/alternatif untuk membantu anda, bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.