Kurus Masa Puasa | Set Shaklee Cepat Turun Berat & Berkesan

by - April 16, 2022

 

Mengapa Nak Lepaskan Peluang Kurus Lebih Cepat Di Bulan Puasa ? Ruginya..Bulan Ramadan baru saja bermula.

Bulan yang penuh barakah dan peluang untuk menambah saham akhirat.. Shaklee

Dari kaca mata kesihatan/ kecantikan pula, ini ialah bulan terbaik untuk cik puan/tuan yang nak kuruskan badan atau lansingkan bahagian- bahagian yang tertentu.

Oleh itu, Jom Puasa Sambil Kuruskan Badan.

Produk Bagus Vs Teknik Betul

Produk yang baik takkan beri kesan yang optimum kalau cara pengambilannya tak betul.

Cik puan mesti tahu apa fungsi produk itu dan macamana ia kuruskan badan cik puan. Jangan hanya membeli kerana tak sabar nak kurus.

Nanti duit ke mana kurus ke mana.

Dan cik puan akan kecewa tak kurus- kurus sebab produk yang dibeli tak sesuai dengan cik puan.

Istimewanya Set Kurus Shaklee ni, setiap produknya ada tugas tersendiri. Kejap lagi saya akan terangkan dengan panjang lebar.

Bagi proses kuruskan badan berkesan, teknik pengambilan produk mestilah dilihat dari segi umur, berat badan, tabiat diet, masa dan jumlah kalori yang diambil.

Semua faktor- faktor ini jarang diperiksa oleh penjual set kurus atauapun pengedar Set Kurus Shaklee yang lain.

Saya akan kongsikan tentang  Cinch Shake, Lecithin & Omega Guard.

Kemudian saya akan terangkan langkah pengambilan untuk impak yang optimum.

Cara Pertama : Set Roadblock Lemak

Ini produk baru Shaklee yang baru saja dilancarkan pada Jun 2014 yang lalu. Namanya Phytocol-ST.

Puteri Suhaila : Kurus Masa Puasa | Set Shaklee Cepat Turun Berat & Berkesan cara kuruskan badan dengan set kurus shaklee
Puteri Suhaila : Kurus Masa Puasa | Set Shaklee Cepat Turun Berat & BerkesanPhytocol-ST mempunyai teknologi untuk menyekat kemasukan kolesterol dari makanan ke dalam salur darah.

Produk ini sangat tepat untuk cik puan yang nak kuruskan badan dengan Set Kurus Shaklee.

Phytocol-ST diperbuat daripada sumber natural seperti lobak merah roti gandum dan biji tomato. Ia membekalkan 2,000 mg Fitosterol setiap hari diet cik puan.

Apakah itu Fitosterol ?

Fitosterol juga dikenali sebagai Sterol dan Stenol tumbuhan.

Fungsinya sangat ajaib. Molekul Fitosterol ini sangat menyerupai molekul lemak. Fitosterol akan menyumbat rongga- rongga pada salur darah dan menghalang lemak daripada masuk ke dalamnya.


Puteri Suhaila : Kurus Masa Puasa | Set Shaklee Cepat Turun Berat & Berkesan
Kesannya sangat mudah. Semasa cik puan dalam proses kuruskan badan dengan Shaklee, mestilah puan tak nak lemak tambahan dari makanan harian cik puan kan.

Lagi- lagi cik puan yang jenis makan banyak.

Jadi Phytocol-ST akan menghalang lemak baru daripada masuk dan seterusnya merendahkan paras kolesterol yang sangat- sangat menolong cik puan jayakan proses kuruskan badan.

Untuk kesan optimum, ambil Phytocol- ST sebelum makan.

Order Phytocol-ST online ( klik disini )

Cara Kedua : Kekalkan Metabolisma Walaupun Tak Makan

Pelik bunyinya kan. Tapi itulah hakikat mujarabnya Cinch Shake dari Shaklee. Ini produk ‘killer‘ untuk kuruskan badan dengan Shaklee.Puteri Suhaila : Kurus Masa Puasa | Set Shaklee Cepat Turun Berat & Berkesan
Tapi, wajib tahu caranya.

Saya story dulu apa bestnya Cinch Shake ni.

Kebanyakan program diet gagal sebab ia membakar lemak dan otot serentak. Bila anda hilang otot maka anda akan hilang keupayaan untuk membakar kalori. Sekaligus akan menurunkan kadar metabolisma tubuh.

Kemudian, bila anda berhenti mengambil produk kurus tersebut, berat and akan naik secara mendadak. Kenapa ? Ini kerana anda hilang keupayaan untuk membakar kalori dengan banyak akibat dari kehilangan otot.

Jadi, istimewanya Cinch Shake ni ialah ia mengandungi Leucine yang membolehkan cik puan dapat 3  kesan iaitu mengekalkan otot yang ada, membakar lemak yang tak diperlukan dan mengurangkan saiz badan.

Nak kenali lebih kelebihan Leucine untuk kuruskan badan ? [ Klik di sini]

Inilah yang dipanggil Set Kurus Bukan Yoyo.

Apakah kelebihan lain Cinch Shakdi sinie ?

  • Rendah Indeks Glisemik (-22) yang sangat sesuai untuk pesakit diabetis
  • 24 gram protin setiap hidangan yang bantu anda rasa kenyang dan puas
  • Kandungan serat yang tinggi iaitu 6 gm serat setiap hidangan
  • Mengekalkan tahap gula normal dalam darah & membekal tenaga
  • Tidak ada perasa tiruan, warna atau pemanis.

Order online sekarang ( klik di sini )

Cara Ketiga : Halang Lemak Menggumpal

Nak tahu tak lemak bahagian mana yang paling degil ? Jawapannya ialah lemak bawah kulit.

Macamana pulak nak buang lemak ni ? Kena la baca artikal ni sampai habis.

Ok , saya cadangkan Lecithin untuk fungsi bakar lemak degil bawah kulit.

Puteri Suhaila : Kurus Masa Puasa | Set Shaklee Cepat Turun Berat & Berkesan
Fungsinya mudah saja.

Lecithin akan mengekalkan lemak di dalam keadaan cecair. Ia menghalang penggumpalan lemak ke dinding salur darah.

Kemudian, Lecithin akan menyuraikan lemak di bawah kulit dan di dinding saluran darah.  Malah Lecithin juda akan menghalang endapan lemak di hati dan menyihatkan hati.Order online sekarang ( klik di sini )

Cara Keempat : Bakar Lemak 24 JamPuteri Suhaila : Kurus Masa Puasa | Set Shaklee Cepat Turun Berat & Berkesan


Nak tahu cara untuk buat tubuh membakar lemak sepanjang masa ialah dengan Omega -3 ?

Sebab itulah saya cadangkan Omega Guard dari Shaklee.

Omega-3 dapat kuruskan badan dengan 3 cara bijak:

” Pertama, Omega menjadikan tubuh membakar lemak pada keadaan pembakaran lemak dihentikan. Pendik kata, Omega -3 melakukan proses kuruskan badan setiap masa.”“ Kedua, kadar Omega-3 yang tinggi akan meningkatkan sensitiviti insulin. Jika tubuh sensitif pada insulin , kurang insulin akan dihasilkan selepas makan. bermakna kurang lemak akan disimpan. Dengan itu, dalam keadaan ini, hormon akan dikawal dengan baik yang membuatkan lemak yang disimpan akan digunakan dan dibakar sepanjang hari.”” Ketiga, Omega -3 meningkatkan suhu pemkaran sel yang juga dikenali sebagai mitochondria dan peroxisomes. Omega-3 membuatkan organ membakar lebih dan semakin lebih tenaga menjadikan tubuh anda sebagai pembakar lemak yang mantap.”

[Sumber Katloterzo.com]

Q & A Cara Kuruskan Badan

1) Berapa lama tempoh masa untuk saya kurus ?

Tidak ada syarikat yang mampu jawab soalan ini kerana banyak faktor yang menjayakan proses kurus. Antaranya ialah tahap metabolisma, tahap pencernaan, disiplin, teknik pengambilan produk dan sebagainya.

Namun begitu berdasarkan testimoni pelanggan saya, kesan mula dirasakan seawal 2 minggu di mana cik puan akan rasa ukur lilit pinggang semakin kecil. Anda boleh kurus seawal 2 bulan tetapi akan bergantung pada faktor yang saya sebutkan tadi.

2) Adakah bentuk badan yang kurus nanti akan kekal ?

Saya cadangkan cik puan kekal positif. Setelah kurus, amalkan Lecithin dan Phytocol-ST untuk mengawal kemasukan lemak ke dalam badan. Set Kurus ini mengekalkan otot agar anda dapat mengekalkan metabolisma yang tinggi agar otot dapat membakar lemak pada setiap masa. Malah ia mampu mengekalkan bentuk badan yang anda idam-idamkan.

3) Apakah kesan sampingan produk ini ?

Produk ini adalah natural 100% dan diuji dengan kerap. Shaklee menjalankan sebanyak 250 ujian bagi setiap sumber dan sebnyak 80,000 ujian yang berkualiti bagi produk- produknya. Oleh itu Shaklee menjamin tiada kesan sampingan negatif akan berlaku.

4) Perlukah saya bersenam ?

Bayangkan lapisan lemak yang sudah tidak kuat hasil dari pengambilan Lecithin dan Omega Guard. Adakah baik kalau ada getaran pada kulit untuk bantu pecahkan lagi lemak itu. Iya, saya sangat cadangkan anda aktif dengan pergerakan harian. Jika bersenam maka lebih baik.. Tetapi bagi anda yang sangat sibuk, produk ini juga boleh kuruskan anda walaupun tak bersenam.

5) Apa tips tambahan yang boleh cepat kuruskan badan saya ?

Minum banyak air. Semakin banyak maka semakin baik kerana air adalah ejen perkumuhan yang terbaik. Melalui air lemak akan di bawa keluar. Saya cadangkan minum 8 gelas sehari. Selain itu ia baik untuk kecantikan kulit dan mengurangkan perut buncit.
 

Anda Juga Boleh Jadi Seperti Mereka

Order online sekarang ( klik di sini )

Order online sekarang ( klik di sini )

Order online sekarang ( klik di sini )Dapatkan Hanya Dari Pakar.

Saya pastikan nilai terbaik untuk setiap duit yang cik puan keluarkan. Sangat- sangat penting untuk miliki teknik yang berkesan untuk kuruskan badan setiap dari cik puan yang menghubungi saya.

Sebab itulah saya lengkapkan ilmu di dada. Saya sedih bila mendapat aduan pengguna yang tak mendapat kesan yang mereka nakkan. Bila ditanya rupanya cara pengambilan mereka salah. Beluar diajar cara yang salah.

Istimewanya Shaklee ni ialah semua produknya 99 % berkesan hanya dengan teknik pengambilan yang tepat. Teknik yang tepat meliputi:

Pilihan Produk Yang Betul ( Fungsi & kesesuaian dengan jenis cik puan)Kuantiti Pengambilan Yang BetulMasa Pengambilan Yang BetulTips Cepatkan Proses Kurus Yang Betul

Saya dapatkan semua teknik ini melalui rujukan di Bengkel Nutrisi Shaklee, kajian di internet, feedback dari pengguna dan soal jawab dengan pakar Nutrisi daripada Shaklee sendiri.

Berdiskusi Dengan Pakar Nutrisi Shaklee

Jadi, untuk pastikan pemilihan produk yang betul, teknik permakanan yang betul, after sales service yang baik dan kesan yang cik puan mahukan, sila hubungi saya di 019 6728297You May Also Like

0 Comments


Bismillahirrahmanirrahim….. “Ya Allah, sesungguhnya waktu Dhuha itu waktu DhuhaMu, kecantikannya adalah kecantikanMu, keindahan itu keindahanMu, kekuatan itu kekuatanMu, kekuasaan itu kekuasaanMu dan perlindungan itu perlindunganMu. Ya Allah, jika rezekiku masih di langit, turunkanlah, dan jika di dalam bumi, keluarkanlah, jika sukar, permudahkanlah, jika haram, sucikanlah dan jika jauh, dekatkanlah. Berkat waktu dhuhaMu, kecantikanMu. keindahanMu, kekuatanMu, kekuasaanMu, limpahkan kepadaku segala yang Engkau telah limpahkan kepada hamba-hambaMu yang soleh.Amin Ya Rabbal Alamin..

* Penafian: "Segala testimoni, penulisan dan perkongsian yang dikongsi dilaman ini, bukanlah preskipsi rawatan. Ia adalah berdasarkan pengalaman peribadi dan perkongsian maklumat dari artikel-artikel serta rakan-rakan bagi tujuan perkongsian manfaat. Jika anda mengalami sebarang masalah kesihatan atau sebarang penyakit, anda digalakkan mendapat nasihat dari doktor dan pakar kesihatan untuk mendapatkan rawatan susulan.” Kesan pengambilan adalah berbeza pada setiap individu. Suplemen Shaklee ini adalah salah satu medium/alternatif untuk membantu anda, bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.